Frustreret 'FBOY'-Joachim med opsang: Stop med at dømme mig

Joachim Skyum er træt af, at folk stadig hænger ham op på titlen som "fboy" og dømmer ham ud fra et program, der er "opstillet og satirisk".

Selvom Joachim Skyum hverken tog kæreste eller penge med hjem fra realityprogrammet 'FBOY Island', så har han fundet kærligheden efterfølgende.

LÆS OGSÅ: Molly Egelind på skadestuen: Grimt uheld

Joachim har dog tidligere fortalt Realityportalen, at det ikke ligefrem gjorde det nemmere at få den nye kærlighedsrelation til at blomstre, at han i programmet var selvudnævnt "fboy".

- Det er da klart, at hun har haft en del mistillid til mig qua min deltagelse som “fboy” i et tv-program. Men jeg er sikker på, at titlen snart kommer på, fortalte Joachim tilbage i august.

Titlen "kærester" er der da også kommet på siden, og mens titlen "fboy" ikke længere skaber problemer for det forelskede par, så er den stadig noget, der angiveligt giver andre mennesker anledning til at kommentere på deres forhold.

Efter mange overvejelser har Joachim nemlig valgt at sætte foden i jorden og dele sine frustrationer med sine godt 3.000 følgere på Instagram.

LÆS OGSÅ: Elvira Pitzner tilbage: Lever i nuet

- Dette kommer delvist som respons på interne kommentarer, som er blevet personligt formidlet til mig. Den største faktor er dog de kommentarer, der er blevet formidlet til min kæreste af mennesker, der har sat sig selv i en position til at have en mening om, hvem hun bør være i et forhold med, og hvem absolut ikke. Dette sker på baggrund af et realityprogram, hvor kun en lille del af min personlighed vises, indleder Joachim sit opslag.

LÆS OGSÅ: Lucas blev snydt for pengene i 'Paradise Hotel': Nu har han fået 25.000 kroner

Til Realityportalen uddyber Joachim, hvad det er for nogle kommentarer, ham og kæresten oplever.

- Jeg oplever ikke som sådan de vilde hate-beskeder. Men man møder folk i byen, som ytrer holdninger om dig, når de er fulde. Jeg har før fået en kommentar som “du er den grimmeste i programmet”. En kommentar som denne griner jeg kun af, da jeg absolut ikke har knas med mit eget udseende. Og heldigvis har der været langt mere positiv feedback fra folk, når man møder dem i byen, forklarer han og fortsætter:

- Men der, hvor jeg har et problem, er når folk, der kun “kender” mig fra skærmen, tillader sig at “rådgive” min kæreste om, hvor dårlig jeg er for hende, og at hun fortjener langt bedre end mig. Det er sket flere gange. Heldigvis lader hun sig ikke påvirke af disse kommentarer, og er egentlig ret iskold på det punkt.

LÆS OGSÅ: Tabita afviser fængselsrygter

Klippet ud af kontekst

Joachim lægger stor vægt på, at man skal være opmærksom på, at det, man ser i tv, ikke er en direkte afspejling af virkeligheden, og man skal tage forbehold for, at der er tryllet lidt med klipningen.

- Jeg vil ikke sige, at det man ser, er et misvisende og fejlagtigt billede af mig - blot en minimal del af mig. Jeg er en fyr med meget selvtillid, men meget af min selvtillid i programmet er “overspillet”, da jeg føler, det var den “rolle”, jeg inddirekte fik tildelt - ikke at jeg har spillet direkte skuespil og ændret mig selv, men meget af det er overspillet, da jeg tænkte, det ville være godt tv. Når det så er sagt, så bruger de en minimal brøkdel af det materiale, du har leveret i sync, fortæller Joachim videre til Realityportalen og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Fire år med 'Årgang 20': Hårdere end forventet

- Der har dog været øjeblikke, hvor de har klippet noget, jeg har sagt i tidligere afsnit, ind i en helt anden kontekst i senere afsnit. Dette viser også, at de bruger udtalelserne på en måde, der passer til deres fortælling. Men det er vel sådan i de fleste tv-formater. 

- Som sagt udgør denne side kun en minimal del af mig, og det er ærgerligt, at produktionen kun har valgt at vise denne side. Jeg synes, produktionen har valgt at fokusere primært på klip, hvor jeg fremstår arrogant og selvfedt, og det er bestemt ikke det eneste, jeg har bidraget med.

Dog fortryder den tidligere fboy ikke sin deltagelse i programmet.

- 'FBOY Island' har givet mig venskaber og en oplevelse for livet, som jeg aldrig ville være foruden. Derudover har det bidraget til min personlige udvikling og givet mig personlige styrker, som jeg værdsætter. Mit opslag har ikke til hensigt at kritisere produktionen bag 'FBOY Island'. Det er mere en opfordring til folk om at være forsigtige med at dømme ud fra et øjebliksbillede i tv, især i et format som 'FBOY Island', der er så opstillet og satirisk.

LÆS OGSÅ: 'De unge mødre'-deltager afslører utroskab

Deltog for pengene

I opslaget kommer Joachim også omkring, hvorfor han valgte rollen som fboy til trods for, at det ikke er den titel, han normalt ville sætte på sig selv.

- Det er en unaturlig situation at skabe ægte forbindelser og følelser i, men man ville være en kujon, hvis man ikke forsøgte at vinde pengepræmien alligevel, skriver han og fortsætter:

- Før programmt fik vi valget: kærlighed eller penge? Jeg valgte at tage til Caribien som "fboy", for jeg troede absolut ikke, at jeg ville finde kærlighed i et realityporgram, på trods af at jeg faktisk var mere end klar til at slå ned med en partner på dette tidspunkt. Programmet opfordrer til selvironi og humor, derfor sagde jeg ja og håbede også på at vinde en forholdsvis stor pengepræmie.

I programmet var Joachim altså selvudnævnt "fboy" og bejlede til Therese, der langt hen ad vejen viste ham interesse, men i sidste ende valgte hun ham fra, så Joachim måtte tage hjem uden en krone ekstra på lommen.

- Det kan lyde paradoksalt, men hvis man faktisk levede sit liv som en "fboy", tvivler jeg på, at man ville stille op offentligt med den titel, da det af naturlige årsager ville gøre denne "livsstil" sværere at udføre i det virkelige liv, når programmet rullede over skærmen. Min kæreste er sammen med mig af en grund - ikke på grund af, hvad hun har set på tv, men fordi hun kender mig, afslutter han i opslaget.

LÆS OGSÅ: Casanova bryder tavsheden: Jeg trækker mig

I kommentarsporet bliver Joachim bakket op af andre realitystjerner, blandt andre Daniel "Lone Wolf" Rosendal og Camilla Storm.

Du kan selv se Joachims opslag herunder: