Christiane mistede sit ufødte barn: Vender sorgen til taknemmelighed

Christiane Schaumburg Müller Åxman mistede sin ufødte søn i sjette måned, og nu sætter hun ord på den dybe sorg, der fulgte - og hvordan hun vil vende sorgen til taknemmelighed.

I dag starter rejsen for seks kendte danskere, når der er premiere på Viaplays nye dokumentarserie 'The Journey'.

LÆS OGSÅ: Kaspar og Lambang jubler efter lang kamp: Venter barn nummer tre

Blandt deltagerne er Christiane Schaumburg-Müller Åxman, og allerede i begyndelsen af rejsen får hun anledning til at reflektere over den dybe sorg, der ramte hende og manden Daniel Åxman sidste år.

I afsnittet skriver den 41-årige tv-vært "gratitude" på et flag hos en munk, og det har en særlig forklaring på sig.

- Jeg er enormt taknemmelig. Men lige i starten af 2022 blev min mand og jeg gravide, og vi skulle have et barn, der virkelig var et ønskebarn, og vi fremskrev hele vores liv efter det, indleder Christiane i klippet, der kan ses øverst i artiklen.

Glæden blev dog pludseligt vendt til sorg for knap et år siden, da drømmen om familieforøgelse i stedet blev til et mareridt.

- I sjette måned mistede vi barnet, og der kom en sorg, der lagde sig som en bold i maven, der titter frem nogle gange, og som man lever med. Og så føler jeg en sindssyg taknemmelighed for det liv, jeg har, fortæller Christiane, der i forvejen er mor til sønnen Constantin på seks år, mens hendes mand har to døtre på 13 og 15 år.

LÆS OGSÅ: Lene Beier med vild nyhed: Sælger huset og flytter til udlandet

Netop taknemmelighed er Christianes fokus for den store rejse - og selvom taknemmelighed er noget, hun i forvejen praktiserer, så vil hun gerne blive endnu bedre til det.

- Mit fokus er at ændre mit mindset til at blive mere taknemmelig for alt det gode, jeg har i mit liv, afslutter Christiane, der drømmer om at blive gravid igen.

LÆS OGSÅ: Johannes Nymark kæmper mod homofobi: Jeg bliver ked af det

Hvordan det går Christiane og de fem andre kendte på deres rejse i Nepal kan ses i 'The Journey' på Viaplay, hvor de to første afsnit er tilgængelige nu.

Du kan se traileren til programmet HER.

LÆS OGSÅ: Gravid ung mor indlagt med blodpropper: Nu giver hun status