Christiane åbner op: Sådan kom hendes mor på plejehjem

Christiane Schaumburg-Müller Aaxmans mor er kommet på plejehjem, og det var en udfordrende samtale, Christiane måtte tage med sin mor.

Christiane Schaumburg-Müller Aaxman har skudt tredje sæson af sin podcast, 'Hverdag' i gang, og i anden episode af sæsonen åbner hun op hendes mor, der er kommet på plejehjem.

LÆS OGSÅ: Jakob Kjeldbjerg afslører kæmpe 'Robinson'-twist inden sidste ø-råd

Christianes mor har alzheimers, og hele familien går nu igennem de følger, der kommer, når et familiemedlem bliver ramt af sådan et sygdomsforløb.

- Det er gået sindssygt stærkt. Der er sket meget siden sidst. Der sker noget uge for uge, måned for måned. Når jeg tænker tilbage på før sommer, hvad min mor kunne, og hvad vi kunne lave sammen, så er det overhovedet ikke gældende i denne uge. Det går rigtig rigtig hurtigt, og det er rigtig rigtig skræmmende. Det er meget meget hårdt at være pårørende til, fortæller Christiane.

LÆS OGSÅ: Stor forvandling: 'Bachelor'-stjerne ikke til at kende

Christianes mor begyndte pludselig at skrante, og det var tydeligt, at det var tid til at rykke hende på plejehjem.

- Så skulle vi fortælle hende, at hun skal på plejehjem. Og der er jo det med rigtig mange, der har Alzheimers eller demens, at de ikke anerkender, at de har det. Så det er rigtig svært at fortælle en, at de skal på plejehjem. Og min mor har altid sagt, at hun bare ikke vil på plejehjem. Koste hvad det vil, så vil hun ikke på plejehjem. Hun ved godt, at hun fejler et eller andet. Hun er i hvert fald ikke dement, og hun har i hvert fald ikke Alzheimer, men der er et eller andet galt. Det ved hun.

Den rigtige strategi

I Sidste ende blev det Christiane, der skulle fortælle sin mor om plejehjemmet.

- Det endte faktisk med at være mig, der tog snakken med hende. Hun havde det sidste stykke tid snakket om, at hun havde set et eller andet i fjernsynet om nogle forskere, der havde nogle læger, som kunne kurere et eller andet. Og jeg aner ikke, hvad det er, hun har set, fortæller Christiane og uddyber, at det blev hendes strategi:

LÆS OGSÅ: 'Oxen'-stjerner festede sammen: Lohmann hædret

- Jeg tog udgangspunkt i det og sagde: "Jeg har simpelthen fået fat på nogle af de her læger, og der er det her center, man kan komme på. Det er så svært at få plads, men jeg har trukket i nogle tråde, og du har simpelthen fået plads på det her center, hvor de kan undersøge lidt nærmere, hvad er det egentlig du fejler."

LÆS OGSÅ: Se videoen: Nu tændes Tivolis juletræ

Christiane fortæller, at hun gjorde det ud til at være et center, hvor familien skulle være lykkelige over, at hendes mor havde fået plads. Det lykkedes Christiane, og hendes mor er nu kommet på et plejehjem, selvom flytningen selvfølgelig også har været enormt svært.

LÆS OGSÅ: Michèle Bellaiches nye stil: Vintage Canada