Her er premieredatoen: Helle Thorning-Schmidt afslører fortid i ny dokumentar

Helle Thorning-Scmidt har unægteligt patent på en bid af Danmarkshistorien. Nu fortæller hun sin side af opbruddet.

Helle Thorning-Schmidt blev Danmarks første kvindelige statsminister i 2011. I sine fire år som statsoverhoved slog medierne sig løs med øgenavne som 'Gucci Helle' og rygter om, at hendes mand, Stephen Kinnock, skulle være homoseksuel og begå skattesvindel.

LÆS OGSÅ: Stor beslutning: Flytter hjem igen

Nu fortæller Helle sin side af historien i dokumentaren 'Statsministeren Helle Thorning-Schmidt', som lander på Viaplay d. 12. juni. Dokumentaren kommer i to dele og er instrueret af Nille Westh, som ser noget af et projekt i at rette op på danskernes fortælling om Helle.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde har fået nok: Det har intet med mig at gøre

- Det der oprindeligt gjorde mig interesseret i Helle Thorning-Schmidt er, at hun provokerer så mange, jeg møder. Alle har en holdning til hende. Der er selvfølgelig alle dem, især unge, der er vilde med hende. Men så er der også ret mange, som har solide fordomme og forestillinger om hende. Nogen mener, at hun ’alle dage har været medieliderlig’, at hun går op i sit udseende på en forkert måde, at hun aldrig har haft et politisk projekt og derfor ikke har noget interessant at sige. De synes med andre ord, ret sikre på, at historien om hende er på plads, skriver Nille i en pressemeddelelse. Hun fortsætter:

- Det er jeg selvfølgelig helt uenig i. Der er noget både interessant og vigtigt at fortælle her. Helles historie er et vigtigt stykke Danmarkshistorie, både, selvfølgelig, på grund af den position hun opnåede, og fordi hendes historie er et tankevækkende eksempel på, hvad der former vores kollektive fortælling.

LÆS OGSÅ: Linda P.’s svære balanceakt: Mor og tøjte

Siden Helles tid på Christiansborg er der sket en del i Danmark. Selvom det kun er otte år siden, at hun forlod statsministerposten, så har Metoo-bevægelsen og kampen for ligestilling og kvinders rettigheder gjort meget ved, hvordan vi opfatter kvinder i dag.

Ifølge pressemeddelelsen, bliver dokumentaren derfor en tidskapsel, som skildrer, hvordan Danmarks første kvindelige statsminister blev betragtet i et langt mere chauvinistiske samfund, end det vi har i dag.

Politikere og journalister, som Henrik Sass, Bjarne Corydon, Margrethe Vestager, Thomas Juul Dam, Thomas Nørmark, Jan Kjærgaard og Henrik Qvortrup, er med til at fortælle den historie, som udfoldede sig bag lukkede døre.

Dokumentaren kan ses d. 12. juni på Viaplay og har premiere på TV3 samme aften kl 21.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-Mie afslører: Mere tv på vej