Helle Thorning-Schmidt hudløst ærlig: Det var svært

Det har ikke kun været let for Danmarks tidligere statminister, da hun stoppede i politik.

Hun har optrådt på scenen med rapgruppen Suspekt, ligesom hun også har medvirket i musikvideoer med både Gulddreng og Tessa.

57-årige Helle Thorning-Schmidt har kastet sig ud i lidt af hvert, efter hun meddelte sin afgang som statminister på valgnatten i 2015.

LÆS OGSÅ: Med tv-hold på den røde løber: Jenna og Albert optager nyt program

I podcasten 'Hav & Kamal' lægger Helle ikke skjul på, at hun nyder godt af den frihed, som fulgte med, efter hun stoppede i politik.

Det har dog ikke kun været let, og hun har med egne ord måttet "finde sig selv igen".

LÆS OGSÅ: Følsomme Anders fra 'Kærlighed hvor kragerne vender': Svært at sende Betina hjem

- Alle går igennem en del af deres liv – privat eller arbejdsmæssigt – hvor de får et ordentligt stød. Altså det er ikke særlig sjovt at holde op med at være statsminister, fordi man er rejst rundt med livvagter, og folk som passede på en hele vejen igennem, siger hun og tilføjer:

- Det er én måde at leve på, og når man så skal over på den anden side, så er det en lille rejse tilbage, hvor man skal finde sin egen ydmyghed og sin egen vej i en ny tilværelse, og det, synes jeg selv, var en lille smule svært.

Helle Thorning-Schmidt håber også, at den udvikling, hun har været igennem, kan inspirere andre.

- Jeg håber måske også, at den måde, jeg har fundet mig selv igen og fundet mit gode humør, som egentlig aldrig har forladt mig, kan vise folk, at man godt kan have nogle kæmpestore ting, som sker i ens tilværelse, og så kan man finde sig selv på en ny måde på den anden side, siger hun og uddyber:

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Paradiso afslører vildt vægttab

- Og dét at blive ældre betyder ikke, at man bliver kedelig eller ikke gider tale med yngre mennesker - eller høre hvad for noget musik, der er. Der er sådan noget, jeg har gjort, og det kan måske vise andre, at det kan de også.

Du kan se et billede herunder, fra da Helle medvirkede i en musikvideo med Gulddreng: