Linda P.’s svære balanceakt: Mor og tøjte

Er det okay at være en smule slutty, når man er blevet mor? Det spørger Linda P. om i sit nye show.

Komikeren Linda P. har brugt vinteren på at skrive sit nye show 'Slutty Mary 2024', som får premiere til februar. Det er standup, som i vanlig Linda P.-stil er en tand for meget. I showet spørger Linda blandt andet, om det er ok at være en kende slutty (billig/ vulgær, red.), når man er blevet mor.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-dommer løfter sløret for de nye optagelser

Med vanlig skarp sans for ordsnedkeri har Linda P.
kaldt sit nye show, som har premiere i februar, for 'Slutty Mary'.
Med vanlig skarp sans for ordsnedkeri har Linda P. kaldt sit nye show, som har premiere i februar, for 'Slutty Mary'.

– Jeg har den her gamle tøjte indeni, som jeg skal på landevejen med igen. Jeg er blevet mor, så jeg skal til at finde tøjten frem igen, og det er bare lidt sværere, end da jeg var 20 år. Mine unge kollegaer siger til mig: ”Nå, men så kan du bare gå ud og knalde nogen!”. Det kan man altså ikke, når man nærmer sig 40 år – man skal lige i bolleform igen. Der er lige en hofte, der skal til fysioterapeut først, siger 38-årige Linda P. grinende.

LÆS OGSÅ: Bekræfter brud: Teitur og Teresa er gået fra hinanden

Linda blev mor til datteren, Nanna, i januar 2020 med sin ekskæreste Rasmus, og det har betydet, at hun har måttet skrue lidt ned for Sydhavnstøjten. I hvert fald i privaten.

– Der er jo helt naturligt kommet et ansvar ved at have fået et barn, det er klart. Men jeg synes, at der er stor forskel på, om man er på arbejde, eller om man er i privaten, siger Linda.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Kaspar og Lambang viser rugemor frem

– Men det er ok, at hun ved, at der er forskel på ting. Nogle gange, når vi leger, så må hun gerne bande. Det eneste, jeg går op i, er, at jeg får en kærlig unge, som ved, hvad jeg føler. Jeg bliver SÅ glad, når der er trivselssamtaler i børnehaven, og jeg får at vide: ”Nanna er så høflig, hun er altid en fornøjelse, og man ved, hvor man har hende, fordi hun siger, hvordan hun har det.” Det er det vigtigste for mig.

Positiv egoisme

Alle forældre ønsker det bedste for deres børn, og for Linda ligger verden åben.

– Jeg vil gerne vise Nanna, at man kan få det liv, man gerne vil have, men at det kræver nogle beslutninger. Hvis hun gerne vil sidde og spille guitar på Christiania, så er det det, hun gør. Jeg skal heller ikke fortælle hende, hvad hun skal stemme politisk, hvad hun skal mene, eller hvem hun skal lege med. Hvis du mærker efter dit indre kompas, og du opfører dig ordentligt og har ”positiv egoisme”, så er det ok at sige: ”Det her kan jeg mærke, at jeg ikke har lyst til”.

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer om hemmeligt pigenavn

Linda sammen med resten af holdet i Tivolirevyen:
Andreas Bo, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen,
Lisbet Dahl og James Price.
Linda sammen med resten af holdet i Tivolirevyen: Andreas Bo, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen, Lisbet Dahl og James Price.

Lige nu er Linda i gang med prøverne på Tivolirevy - en, og imens er 'Slutty Mary' parkeret.

– Jeg har aldrig tankerne to steder på en gang. Jeg blev klogere, da jeg gik ned med stress (i 2013 oven på sin fars død, red.). Men jeg er typen, som planlægger tingene i god tid. Hvis jeg har planlagt en skovtur 1. juni, så er alt det praktiske på plads 1. marts. Det ville selvfølgelig være mere lækkert med en frisk salat, det er jeg med på. Men jeg kan virkeligt godt lide at have styr på tingene, fortæller Linda.

LÆS OGSÅ: Jada får sit eget tv-program