Helt særligt: Sådan markerer kendte kvinder den internationale kampdag i 2022

Både Lisbeth Østergaard, Helle Thorning, Mascha Wang og flere andre har valgt at bruge 8. marts på at udtrykke deres feministiske ånd og deres støtte til Ukraine på de sociale medier.

Hvert år bliver der sat ekstra meget fokus på kvinders rettigheder den 8. marts, når det er kvindernes internationale kampdag.

I år er ingen undtagelse - Dog er der et andet vigtigt emne, som flere kendte power-kvinder også har valgt at markere på dagen. Krigen i Ukraine.

- 8. marts 2022. Jeg vågnede i morges og var så træt. Af krig, skøre diktatorer, patriarkatet, kvindehad, undertrykkelse af piger og kvinder i Afghanistan og Iran, børneægteskaber og kvindelig omskæring. Det føles, som om der er så langt igen, men vi er nødt til at blive ved med at bevæge os, skriver Helle Torning Scmidt i et opslag på Instagram, hvor hun er klædt i farverne fra Ukraines national flag. Gult og blåt.

LÆS OGSÅ: 'Badehotellet'-stjerne ramt af stress: Kollapsede efter job

- Der er så meget at kæmpe for. Som kvinde. Som menneske. Som borger i en den privilegerede del af vores fælles verden, må vi ikke glemme dem, der ikke er lige så frie. Vores piger er heldige, de har os. Det er ikke alle, der har nogen, skriver Mascha, som også er hoppet i Ukraines farver.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-babe afslørede utroskab: Nu fortryder hun

- I dag er jeg, som mange andre, klædt i blåt og gult. Idag (også idag) sender jeg tanker, kærlighed, styrke, lys og varme, karma og penge til Ukraines kvinder, som i disse dage må løbe for deres liv, trøste deres bange børn og undvære deres mænd som skal blive og kæmpe, i uvished om de nogensinde ses igen. Det er frygteligt!, skriver Lisbeth Østergaard.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'Maria presset under graviditeten: Opkast og antibiotika

- Hele verden over står kvinder med forskellige livsvalg lige nu. For nogle er de ren overlevelse, imens vi andre prøver at gøre vores bedste hver dag. Jeg vil gerne hylde alle kvinder i dag - uanset hvem du er og hvor du er i verden. Just know that you are special! Og der er brug for dig i denne verden!, skriver Irina Olsen.

Se og læs deres opslag på Instagram herunder.

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af MASCHA VANG (@maschavang)