Helle Thorning om døtrenes seksualitet: Jeg er stolt af dem

Helle Thorning Schmidt præsenterede sin nye bog, da hun i sidste lørdags modtog årets Søstersindpris fra 'ALT for damerne' ved et arrangement i Operaen.

Med sin nye bog 'Blondinens betragtninger' har Helle Thorning-Schmidt sat sig for at bygge bro på tværs af generationer, køn og race. Med udgangspunkt i sig selv og sin familie tager hun hul på den svære diskussion om køn og opfordrer til, at man møder hinanden med nysgerrighed og tolerance.

LÆS OGSÅ: Ung mors datter er indlagt: Vi er meget bange for at miste

I bogen afslører hun også en række grimme oplevelser med mænd – lige fra hun som 13-årig sad over for en i S-toget, der onanerede, til sexistiske kommentarer i tiden bag disken i grillbaren i Bilka Ishøj til sexchikane som ung assistent i Europaparlamentet, og hvordan en tidligere fransk præsident tog hende på låret under en middag i København.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Janni fortæller om ‘Forsidefruer’.

– Det er jo en bog, der handler om feminisme og MeToo og køn fra mit eget perspektiv, ud fra mine egne samtaler med mine børn og deres venner, og min egen erfaring. Så det er en mærkelig genre, for det er ikke en selvbiografi, men det bygger selvfølgelig på mine erfaringer, sagde den tidligere statsminister i lørdags til HER&NU, da hun modtog ALT for damernes Søstersindpris.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? ‘Robinson’-deltager gift med ‘Paradise’-babe

I bogen fortæller hun blandt andet om døtrene Johanna og Camilla, der nu hedder Milo:

– Johanna er en ciskønnet kvinde, hun opfatter sig selv som det køn, hun biologisk er født med. Hun har været kærester med både kvinder og mænd og definerer sig selv som panseksuel, der betyder, at man ikke dater ud fra køn, men ud fra person (...) Milo begyndte at forelske sig i piger, da hun var 15 år. I dag definerer hun sig selv som nonbinær, det vil sige, at hun ikke ser sig selv som hverken mand eller kvinde i traditionel forstand, for hende er kønsidentiteten mere flydende. Hun er ikke enten-eller, men både-og.

LÆS OGSÅ: Karsten mærker kroppen degenerere: Jeg er ved at dø

Af samme grund hedder hun ikke længere Camilla, som var det navn, Stephen og jeg gav hende, da hun blev født, fortæller Helle i bogen, hvor hun også fortæller om de bekymringer, hun fik.

– Jeg havde et øjeblik, da hun fortalte mig det, hvor jeg tænkte: Åh, det bliver da lidt besværligt for hende. Men i dag er jeg virkelig stolt af, at begge mine børn lever det liv, de vil, og ikke skal være nogen andre end dem, de er.

LÆS OGSÅ: Amalies mor taler ud om total nedtur