Cellina Martinna
Cellina Martinna

Ung mor taler ud om kejsersnit

Angsten for fødslen er næsten altoverskyggende for Martinna.

Martinna Petersen fra 'De unge mødre' venter sit fjerde barn. Men selvom hun efterhånden er rutineret i at føde børn, så lider hun af angst for at føde, hvilket også har påvirket hendes øvrige graviditeter. Ved hendes sidste graviditet havde hun angst for fødslen i alle 9 måneder.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: Ny mand i mit liv

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Teresa taler ud om bruddet med Teitur.

- Jeg har forsøgt mange forskellige ting i mine graviditeter for at mindske fødselsangsten, men jeg er også nået et punkt, hvor jeg har indset, at jeg ikke kan gøre en skid ved det. Jeg er bange for smerten, ubehaget og dét at skulle være i min krop, uden egentlig at have lyst til det. En fødsel vækker mange grimme tanker og følelser i mig, og alle mine tre fødsler sidder som traumer i mig, skriver hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Christopher brugte intim-coach: Jeg føler mig nøgen

- Så da jeg blev gravid her fjerde gang, blev jeg igen ramt af en kæmpe afmagt. Hvad kan jeg gøre for at undgå 9 måneder med konstant angst? Derfor fandt jeg hurtigt frem til, at jeg ville have et kejsersnit denne gang. Det gav mig ro, og jeg kunne igen sove om natten. Det at jeg ikke skulle igennem den voldsomme smerte og afmagt igen.

Fødselslæge frarådede kejsersnit

Selvom beslutningen om at få et kejsersnit gav hende ro, var hun også bange ved tanken om at blive skåret i og frygtede at få et angstanfald undervejs. Hun var også bekymret for tiden efter fødslen. Men hun tænkte alligevel, at det var bedre end at skulle igennem en vaginal fødsel.

LÆS OGSÅ: Teitur slår fast: Jeg er ikke kommet videre

- Lige indtil jeg kom ind til en fødselslæge i sidste uge, som syntes at det var mildest talt tosset at få et kejsersnit, når jeg (på papiret!) har haft så gode, ukomplicerede og hurtige fødsler. Og så fortalte hun mig også om alle mulige komplikationer, som skræmte mig meget, skriver hun og tilføjer:

- Hun syntes i stedet, at vi skulle kigge på, hvordan vi bedst muligt kan smertedække mig. For jeg har altid ønsket at have naturlige fødsler uden nogen form for smertelindrende. Men der er jeg ikke i dag. Så forleden fik jeg en god snak med min fantastiske jordemoder, som kender mig fra mine tidligere graviditeter og hun fortalte mig, at det var op til mig, hvad jeg ville. Det vigtigste er, at jeg har det godt og trygt med hvad end jeg vælger.

Har lagt en ny plan, men...

Herefter snakkede de om fødselsplanen og om at få en epiduralblokade, som Martinna nu hælder til at få og så alligevel gennemgå en vaginal fødsel.

- Velvidende at den kun virker i et vist omfang, og at jeg alligevel kommer til at opleve en vis smerte. Men jeg tænker så meget, og jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg har det bedst med.

LÆS OGSÅ: Ung mor afslører: Det har jeg fået lavet

Herefter spørger den unge mor sine følgere til råds og efterspørger deres gode historier om henholdsvis kejsersnit og epiduralblokade. Allerede indledningsvis i sit lange opslag frabeder hun sig skrækhistorier, som vil puste yderligere til hendes angst.

Læs hele Martinnas opslag herunder: