Premiere på Paw Patrol Martinna med sin ene søn.
Premiere på Paw Patrol Martinna med sin ene søn.

Ung mor taler ud om hård tid efter fødslen

Selvom det er fjerde gang, Martinna bliver mor, så har det ikke været nemt.

For en uge siden blev Martinna Petersen fra 'De unge mødre' mor for fjerde gang, da datteren Haya kom til verden. Efterfølgende kaldte Martinna det en drømmefødsel, men fortalte også, at den første tid har været hård.

Nu sætter hun flere ord på, hvad der er sket den sidste uge.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-Lise i chok over underretning

Artiklen fortsætter nedeunder videoen, hvor tv-vært Petra Nagel fortæller om sin graviditet.

- Allerede den dag hun blev født, fik jeg sår på mine bryster - ligesom med Luca, men denne gang reagerede jeg hurtigt, så frem med malkemaskinen og pause fra brysterne, mens sårene helede. Nu er der gået en uge, og jeg glæder mig så meget til at kunne fuldamme hende. Jeg er optimistisk. Det har lykkedes før, så det kan det også igen, skriver Martinna i sin story på Instagram og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Simon Stenspil om barn nummer to: Klar til kaos

- Jeg var egentlig godt forberedt på, at amningen kunne blive vanskelig her i starten - særligt med tanke på, at mine børn altid får gulsot og derfor bliver "slappe" ved brystet, så hellere safe than sorry, selvom det er lidt en sorg for mig at give hende mælk på flaske fremfor at amme hende.

LÆS OGSÅ: WHAT! 'Løvens Hule'-stjerne bliver minister

Føler mig helt ny

Den unge mor nyder dog en masse hud mod hud med datteren, og det hjælper. Derudover har hun haft besøg af en ammevejleder, som kom med gode råd, og det er guld værd for Martinna.

- Selvom jeg har ammet i sammenlagt 9 år, føler jeg mig stadig helt ny, fordi Haya jo er helt sin egen, og hendes ammeteknik er en anden end de andres. Men jeg ved af erfaring, at man skal handle tidligt og søge hjælp med det samme. Amning skal og må ikke gøre ondt, slår hun fast i en story.

LÆS OGSÅ: Efter datingrygter: Frida B og Boris tager stort skridt sammen

Stramt tungebånd og osteopat

Det er dog ikke kun amningen, der har drillet i den første tid. For selvom der er styr på den gulsot, Martinnas børn alle sammen har været ramt af, så har der været flere ting, som skulle tilses.

LÆS OGSÅ: Saszeline alene igen: Brylluppet er aflyst

- I mandags fik hun så klippet læbebåndet, som min jordemoder rigtigt nok havde sagt var en smule stramt, og det hjalp også lidt på amningen, men det føltes stadig ikke helt rigtigt. I dag har vi så været ved osteopat, som hurtigt kunne konstatere, at hun er meget spændt i den ene side, så hun fik en grundig behandling, og jeg føler allerede her til aften, at amningen gør mindre ondt, så det er dejligt, skrev Martinna i aftes på Instagram.

LÆS OGSÅ: Stéphanie Surrugue viser kæresten frem for første gang

Martinna slutter med at understrege, at hun snart håber på lidt ro, så den lille familie kan nyde hinanden. Den første tid har nemlig været hård for den unge mor ved tre ud af fire børn.