Sandra Sommer
Sandra Sommer

Nu er der nyt om ung mors syge datter

Efter en uges uvished er der nu endelig godt nyt om Merle.

Hvis man følger den tidligere 'De unge mødre'-deltager Sandra Sommer på Instagram, har man nok holdt vejret den sidste uge. Sandras datter Merle har nemlig været syg, og den sidste uge har hun ikke været vågen. Sandra har ikke lagt skjul på, at hun frygtede det værste.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen skifter mening om sønnens far

Det er nemlig et livsvilkår for Sandra og familien, at Merle ikke kommer til at blive voksen. Hun lider af polymikrogirien, og hun er hårdt ramt, så Sandra har tidligere fortalt, at det ikke forventes, at Merle bliver mere end ti år gammel. Derfor er familien tilknyttet det palliative team.

LÆS OGSÅ: Bag kulissen: Det vidste du ikke om dette års 'Nybyggerne'

I dag er Merle 3 år, og Sandra deler åbent ud om livet med et sygt barn på sin Instagram. Den sidste uge har dog været ekstra hård, for Sandra og Merles far Martin har frygtet, at deres lille pige ikke ville slå øjnene op igen. Men det gjorde hun heldigvis.

- Den 15/11 vågnede Merle kort med åbne øjne. Det var ikke meget og længe, men de kiggede kort ud. Hun er ikke sig selv, men jeg føler alligevel, vi er et skridt tættere en vågen Merle. Jeg fik en god snak med psykologen om alle de tanker, der er forbundet med at have et sygt barn. Frygten for døden, frygten for ikke at kunne være der for Timo (Merles storebror, red.), frygten for at miste sig selv, skriver Sandra på Instagram og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Sofie-Mai single igen: Han kørte dobbeltspil

- Det er svært, men heldigvis forstår de færreste, hvad vi gennemgår, men det giver mig enormt meget at få skrevet mine tanker ned, lave min videodagbog som jeg måske om mange år kan hive frem. Selvom det virker brutalt at dele om den værste tid herinde, så er det som en form for terapi for mig.

LÆS OGSÅ: Pitzner afslører: Den gamle version af mig er borte

Det kan gå begge veje

Selvom Merle vågnede onsdag, og hun havde det bedre torsdag med lidt mere vågenhed, så fortæller Sandra, at det kan gå begge veje med hende. Familien klamrer sig dog til håbet og håber, at det bliver bedre de næste dage. Heldigvis vågnede Merle endnu mere op torsdag, og selvom Sandra så blev ramt af feber, vil lykken ingen ende tage.

- Vi har haft en lidt mærkelig dag, jeg har været virkelig syg i dag. Merle er lidt mere vågen, hun er ikke helt sig selv endnu, men jeg føler, vi er godt på vej. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle der har skrevet, ringet, sendt blomster og gaver og jeg er virkelig rørt, jeg har bare ikke haft overskud og tid, forklarer Sandra i en story og fortsætter:

LÆS OGSÅ: ‘Love is blind’-deltager afslører graviditet

- Det har været så sindssygt hårdt, at vi de sidste par dage virkelig har kysset døden og al den her snak om døden med læger og psykolog og ja, det har bare været hårdt. Men nu er vi i bedring, og det er dejligt.

LÆS OGSÅ: Pil afslører: Klar til Medina-samarbejde

Sandra fortæller, at når både hende og Merle er raske igen, skal de ind og se på et børnehospice, hvor de måske kan få noget hjælp og aflastning, hvis det føles rigtigt.