De fire 'Nybyggerne'-par.
De fire 'Nybyggerne'-par.

Bag kulissen: Det vidste du ikke om dette års 'Nybyggerne'

'Nybyggerne'-deltagerne fortæller om fun facts og anekdoter, man ikke har set i programmet.

Deltagerne fra dette års 'Nybyggerne' på TV 2 har bjergtaget seerne med deres imponerende boligindretning og håndværksmæssige præstationer uge efter uge.

LÆS OGSÅ: 'Bagedysten' vender tilbage: Skal du med?

Og bag kameraet var der da også sjove anekdoter og sjove fun facts, der aldrig nåede ud til det brede publikum, hvilket årets deltagere delte til HER&NU.

Artiklen fortsætter nedeunder videoen...

1. Sov i bilen

I programmet har man som seer kunnet blive fristet til at tro, at dommerne Mette Helena Rasmussen og Önder Yazar bedømte parrenes huse inden for en kort tidsramme. Dog understregede Albert fra blåt hus, at dette langtfra afspejlede virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Afbrød tv-optagelser: Casper Christensen indlagt

- Det er jo der, hvor 'movie-magic' kommer ind i billedet. Man tror, at vi sidder på de farvede kasser udenfor, mens dommerne går rundt. Men i virkeligheden lå vi som regel og sov i vores biler, da der kunne gå næsten fem timer fra, at vi afleverede rummet, til at dommerne var klar med afgørelsen. Og hvis vi havde meget energi, tog vi ud for enten at købe mad eller returnere varer, som vi ikke havde brugt.

Her supplerede Isabella fra grønt hus også.

- Bilen måtte ikke være i nærheden af husene, så vi havde alle parkeret på en mark lidt derfra. Så ville vi blive vækket for at gå i sync, og derefter ligge os ind i bilen igen, indtil vi blev vækket for at få fortalt, at vi kunne gå tilbage.

LÆS OGSÅ: UHH! Få et smugkig på den nye 'Nattevagten'-film

2. Stod for egen regning

Før deltagerne fik deres egne køkkener sat op, havde produktionen stillet en køkkenvogn til rådighed. Dog var madlavning en af de sidste ting, deltagerne tænkte på, efter at de havde arbejdet hårdt hele dagen.

- Skud ud til Drop-Inn, Skibby Pizzaria, Dalls Smørrebrød og Nettos færdigsalater for at holde os i gang, indtil vi fik køkkener, fortæller Nibras fra rødt hus, mens Isabella fra grønt hus tilføjer:

- I Skibby kunne vi få lækker thai mad, pizza eller kebab, men det blev vi også hurtigt trætte af. Hos os i grønt hus stod den tit på rugbrødsmadder til både frokost og aftensmad.

Alle parrene fik 1200 kr. om ugen til forplejning, og hvis de brugte yderligere, stod forbruget for egen regning.

LÆS OGSÅ: Cengiz afslører stor julebommert

3. Et godt stykke vej

Der kunne godt være et stykke vej til nærmeste byggemarked, malerforretning eller genbrugsbutik. Derfor var det en fordel at have et kørekort.

- Det var et krav, at én af os havde et kørekort. Det var nærmest essentielt, fortæller Camilla fra gult hus, mens Nibras fra rødt hus komisk tilføjer:

- Det kan være, at der efter vores sæson også kommer krav til at have kørt med trailer før.

LÆS OGSÅ: Midt i krisen: Frederik og Mary står sammen

4. Dansefest

Midt i byggestøvet og malerarbejdet havde deltagerne også brug for at få et afbræk fra det hele.

- Der var et par gange, hvor vi deltagere tog pauser sammen. Der var én af de varme sommerdage, hvor vi tog ned for at bade og få en sodavand på badebroen. Og nå ja, da det var Sankt Hans, lavede vi et bål og havde dansefest på græsset, fortæller Isabella fra grønt hus og fortsætter:

- Naphtali og jeg var også ude og kitesurfe en enkelt gang. Selvom det tager tid at holde pauser, lærte vi hurtigt, at det godt kan betale sig i forhold til den energi, man får tilbage efter at hygget sig og slappet af.

LÆS OGSÅ: Markus Grigo åbner op efter ulykke: Dårlig samvittighed

5. Diskuterede foran kameraet

Det var ikke altid lige fedt, mens kameraholdet filmede. Det huskede Nibras fra rødt hus særligt.

- Der var øjeblikke, hvor vi virkelig ikke kunne overskue, at der stod et filmhold og dokumenterede, hvis vi enten stod midt i en diskussion eller kæmpe bygge-bommert. Men set i bagspejlet, er vi (Nibras og Obaid, red.) glade for, at det kom med i programmet, da det jo bare er en del af processen.

LÆS OGSÅ: Mette Fugl ramt af kræft

6. Flytter ind inden finalen

Da de fire par var helt færdige med at istandsætte og indrette deres drømmehjem, skulle de pakke og tage hjem til deres private hjem. Dog får alle lov til at komme tilbage igen.

- Dagen efter vi afleverede stuen, skulle vi pakke sammen og tage hjem til vores private boliger. Det var en hård hjemrejse. Nybygger-husene har stået og ventet på os siden da. Vi har været så heldige, at få lov til at flytte ud i vores gule drømmehus ugen inden finalen, fortæller Camilla fra gult hus.

LÆS OGSÅ: Mette Blomsterberg viser kæresten frem for første gang

Se billeder af deltagerne sammen bag kulissen herunder...