Interview med Mette Fugl i anledning af hendes 70-års fødselsdag.
Interview med Mette Fugl i anledning af hendes 70-års fødselsdag.

Mette Fugl ramt af kræft

Den tidligere DR-korrespondent har været igennem et voldsomt forløb.

I et debatindlæg på Politiken.dk afslører Mette Fugl, at hendes liv tog en drejning den sidste dag i marts, da hun endelig fik taget sig sammen til at opsøge sin læge.

LÆS OGSÅ: Marie tog til ‘Robinson’ med knust hjerte: Jeg følte mig forkert

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Esben Dalgaard fortæller om sin kræftsygdom.

- Jeg havde haft det skidt i meget lang tid. Min mave var opsvulmet og skvulpede og gjorde ondt. Det var også, som om tyngdekraften var gået til forrykt angreb på bughulen. Det blev med det samme besluttet at indlægge mig. Spørgsmålet var kun, om der skulle ringes efter ambulance eller taxa. Det blev det sidste. Konklusionen var, at det ville gå hurtigere, skriver Mette Fugl i indlægget.

LÆS OGSÅ: Afbrød tv-optagelser: Casper Christensen indlagt

Lægebesøget udviklede sig til et kræftforløb på Hvidovre Sygehus. Hun fik hurtigt diagnosen kræft i æggestokkene, og der blev sat gang i et voldsomt forløb for at bekæmpe den frygtede sygdom.

I indlægget på Politiken.dk sender Mette Fugl sin største tak til personalet på Hvidovre hospital.

– Det var lige før, de gjorde kemodagene til en fest. Jeg fik udleveret et menukort, mens giften løb ind i min krop. Kaffe, rød sodavand, ristet brød med ost. Det er først bagefter, at hammeren falder. Utålelig kvalme, opkast. Især det, jeg i min rejsende karriere kaldte Cairo-quickstep aka. grusom diarré, svimmelhed, besvimelser, træthed, madlede, lyder det fra Mette Fugl.

På sygehuset havde hun en åben indlæggelse, og hun kunne blive passet på de sværeste dage. Siden er det 74-årige DR-ikon blevet opereret, og selvom hun ikke er blevet erklæret rask, så fik hun et håb.