'Landmand'-Gustav taler ud om voldeligt forhold

Gustav er stadig påvirket af forholdet med psykisk vold den dag i dag.

I podcasten 'Landmandsliv' kan man i denne uge høre Gustav Alshauge fra 'Landmand søger kærlighed' fortælle sin historie omkring et usundt forhold, som har sat dybe ar i den smilende landmand.

LÆS OGSÅ: Her er Joan Ørtings 25 år yngre kæreste

Bag smilet gemmer der sig nemlig en historie om psykisk vold, som var tæt på at knække Gustav både psykisk og fysisk. Den historie fortæller Gustav i podcasten.

LÆS OGSÅ: Lambang afslører detaljer fra fødslen: Unik mulighed

- Det startede en forårsdag for mange år siden med en Tinder-date. Vi var ude at gå en tur, og alt virkede i skønneste orden, hun snakkede bare, og det samme gjorde jeg. Vi havde god kemi og kunne pjatte til langt ud på aftenen. Den her Tinder-date blev til flere, og tingene gik ret stærkt, fortæller Gustav og fortsætter:

- Inden jeg så mig om, havde hun i løbet af 2-3 måneder flyttet alle sine ting hjem hos mig i en af de rum i huset, jeg ikke kom i så tit. Så jeg havde slet ikke bemærket det, før hun en dag kom og sagde "Vil du med op og hente de sidste ting", og så var jeg sådan lidt uforstående.

LÆS OGSÅ: Efter sønnens død: Tv-familien testes for hjertesygdom

Det viste sig, at kæresten havde opsagt sin lejlighed og kun havde 14 dage tilbage af sit lejemål. Gustav kunne godt mærke, de var på vej i den retning, men de havde ikke snakket om det.

Det blev alvor

Allerede her undrede Gustav sig, for de ting, kæresten havde fortalt om sit lejemål, stemte ikke overens med den virkelighed, der mødte ham. Alligevel flyttede de hendes ting, og hun rykkede ind hos Gustav.

LÆS OGSÅ: 'Bachelorette'-Morten afslører: Dater gammel flamme

- Så begyndte alvoren at komme, for hun havde fortalt en masse historier om sig selv, som var voldsomme historier om sexuelle overgreb og sådan, men altid med et snert af sandhed som jeg kunne følge op på, hvis man kan sige det på den måde. For så kunne jeg altid sidde og spørge ind til det til en familiefrokost, og så var der et snert af sandhed, fortæller Gustav i podcasten.

Det stoppede dog ikke her. Kæresten begyndte ifølge Gustav med at opdigte nogle små historier om hans kammerater. Han fortæller, at hun altid spurgte ind til historier hos folk og brugte så historierne til at opdigte nye historier.

LÆS OGSÅ: Janni Ree afslører nyt om 'Forsidefruers' fremtid

- Da hun så havde skåret alle kammerater længst ude fra, kom hun ind i en vennegruppe, og dem skulle jeg i sommerhus med, og per automatik spørger vi altid vores partner, om de vil komme en enkelt dag. Og da hun så havde været med på den her sommerhustur, havde hun jo fået en masse gode historier, og da vi så kom hjem derfra, der kom hun med en historie om en af kammeraterne, hvor jeg tænker, hvad har han lavet, det var da helt mærkeligt. Og dem kom der bare flere og flere af, fortæller Gustav og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Philip May tilbage i nyt program

- Og så 3-4 uger efter den her sommerhustur, der kom hun med en lille stikpille om, at en af mine kammerater eftersigende skulle have været sammen med min søster. Den synes jeg var svær at æde, for jeg vidste, at min søster havde været kærester med en af de her kammerater i 4 år, så jeg synes den var svær at æde, hvis hun også skulle have været sammen med en anden af dem.

Distancerede sig fra vennerne

Gustav måtte ikke sige det til nogen, og pludselig havde kæresten opsnappet, at fire af vennerne skulle have været sammen med hans søster. Gustav isolerede sig fra vennegruppen, og derefter begyndte der at komme flere historier om hans familie.

LÆS OGSÅ: Bruger 466.000 på Wolt: Nu forklarer Geggo det enorme beløb

- Pludselig kom der en historie med, at min far eftersigende skulle have stået og begloet hende, da hun gik nøgen rundt i huset, fortæller han.

Gustav endte med at spørge faren, om han havde stået der, og det bekræftede han. Gustav spurgte ikke mere ind til det, men det viser sig dog senere, at faren stod og snakkede med opstalderen på gården, og at Gustavs kæreste havde løjet.

Blev sygemeldt fra arbejdet

Herefter begyndte Gustav at få det fysisk dårligt. Han fik hjertebanken og gik til sin chef og fik færre arbejdstimer.

LÆS OGSÅ: Jacob Hauberg Lohmann i topform: Trænede med soldater

- Hele min krop begyndte bare at eksplodere. Jeg gik til lægen tre gange om ugen og fik taget hjertekardiogrammer og det hele, og hele mit system skreg bare, at jeg skulle væk - jeg vidste bare ikke fra hvad. Så jeg gik ind til min chef, og han sagde, at jeg skulle sygemeldes på fuld tid, fortæller Gustav og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Bendtner og Sus Wilkins bekræfter forholdet

- Og det var først der, det gik op for mig, hvad det var, der gav mig stress. For de dage, hvor jeg var hjemme, var det meget værre. Og de dage hun var hjemme, var det ekstra meget værre. Så det gik op for mig, hvad det var, der var galt. Og hun tvang mig til at gå til psykolog.

Gik til psykolog i et år

Gustav gik til psykolog i et år, hvor han fik styr på stress symptomerne. Han lider dog stadig af hukommelsestab den dag i dag efter sin nedtur.

LÆS OGSÅ: Jens Jacob Tychsens prøvelse: Slemt benbrud

- Først den dag jeg åbnede munden overfor en større forsamling, omkring hvad det egentlig var, jeg havde været udsat for, kunne jeg mærke, at det hjalp. Midt i det her forhold blev jeg inviteret ind i en forening, der hed round table, og de viste mig, at man godt kunne snakke om tingene, uden der blev snakket om det bagefter altså ude i samfundet, så jeg turde ligesom fortælle dem den historie her, fortæller Gustav, som mødte opbakning fra alle.

LÆS OGSÅ: 'Landmand'-Gustav fandt ny date i brevbunken: Sådan gik det

Hun truede med selvmord

Om slutningen på forholdet fortæller Gustav, at det blev meget voldsomt for ham, og det er stadig noget, han er påvirket af at tale om den dag i dag.

LÆS OGSÅ: Nu forklarer Gustav: Derfor gik det ikke med Jannie

- Det jeg puttede allerlængst med, det var til sidst, da hun godt kunne mærke, at jeg distancerede mig en lille smule, der begyndte hun at true med selvmord. Da jeg ligesom konfronterede hende med at sige, jeg kan mærke, at det ikke er os to, der sagde hun bare "Jeg tager mit eget liv". Så satte hun sig i bilen og slukkede sin telefon, og så kørte hun bare.

LÆS OGSÅ: 'Landmand søger kærlighed' vender tilbage: Nu kan du tilmelde dig

Gustav kunne ikke komme i kontakt med hende, så han hoppede i bilen og jagtede hende i to timer, og så græd hun bare. Sådan gjorde hun flere gange, indtil han til sidst gjorde det modsatte.

- Jeg blev siddende i sofaen helt roligt. Jeg slukkede min telefon, og så kørte hun. Så var hun væk i ti minutter, så fik jeg virkelig dårlig samvittighed, så jeg tændte min telefon igen, og så var der 16 ubesvarede opkald fra hende, hvor dårligt et menneske jeg var for ikke at have fulgt efter hende, for nu stod hun ude i skoven med en stor kniv.

Kæresten var dog ikke i skoven. Hun var på en sidegade inde i en større by. Men Gustav husker situationen og kalder det helt surrealistisk.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-Mark dater kendis

Gustavs råd til andre i samme situation er, at de skal række ud til andre, også selvom det er svært. Han påpeger, at det ikke behøver at være de nærmeste, men for ham hjalp det først, da han delte sine tanker og følelser.