Amalie Dollerup forklarer: Derfor talte hun flydende tysk i 'Badehotellet'

Det tyske sprog faldt hende ikke ligefrem naturligt, og derfor fik hun hjælp af en særlig person.

Når Amanda Madsen har enten mødtes eller talt i telefon med tyske Uwe Kiessling i TV 2-serien 'Badehotellet', har det været ganske overbevisende tyske gloser og komplicerede sætninger, der er kommet ud af hendes mund.

LÆS OGSÅ: Se Simon Stenspils vilde hyldest til kæresten

Denne tilhører Amalie Dollerup, men selvom man skulle tro, at det tyske sprog kommer ganske naturligt til hende, så er det faktisk ikke tilfældet.

Den 38-årige skuespiller har nemlig lagt en del arbejde i at mestre det tyske sprog, som hun skulle bruge i mange af sine scener, og hun fik hjælp til replikkerne af en særlig person. Det fortæller hun i en spørgerunde på TV 2.

Den 38-årige skuespiller har tidligere haft tyske replikker i TV 2-serien, men det krævede alligevel en helt særlig indsats for at kunne lære dem udenad.

- Jeg har et familiemedlem, der er tysklærer. Hende har jeg haft undervisning hos. Så har jeg lært det ved, at hun har indspillet det til mig, for jeg lærer meget auditivt. Så det er næsten som musik, jeg lytter til det enormt mange gange. Det er ligesom, hvis jeg lærer en ny sang, fortæller Amalie, der da også satte ganske høje krav til sine tyskpræstationer:

- Jeg skal kunne det så godt, så jeg kan være til stede og ikke skal tænke, "hvad skal jeg sige"? Det vigtigste er, at det er troværdigt, at man tror på, at de to snakker sammen.

LÆS OGSÅ: Simi Jans nye liv: Må passe på sig selv

Men selvom det ser legende let ud, så har det været en stor udfordring for hende af udvide sit tyske ordforråd. Det er i hvert fald det, hun fremhæver, når hun bliver spurgt til det sværeste ved optagelserne.

- Det sværeste er nok mine scener med tyske replikker, men det er også fedt, når det lykkedes, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Julie Kriegler jubler: Endelig skete det

Var ikke forberedt

I dag bliver der bundet en sløjfe på hele 10 sæsoner af den populære dramaserie, når sidste afsnit ruller over skærmen.

Gennem de mange afsnit har Amalies karakter da også udviklet sig en del - fra at være en rigmandsdatter til at skulle overtage hotellet og tale tysk senere i serien.

Men det var ikke noget, Amalies vidste, da hun første gang indtog rollen som Amanda Madsen, og derfor var hun da heller ikke forberedt på de tyske replikker.

- Jeg vidste intet. Det kom fra sæson til sæson. Bare udviklingen fra sæson et til sæson to var ret stor, hvor hun skulle være meget empatisk overfor andre mennesker og være ked af ikke at kunne være sammen med den fyr, hun gerne ville. Men jeg fik ingenting at vide, forklarer Amalie til TV 2.

LÆS OGSÅ: Jonas Vingegaard bliver i Danmark: Køber villa til 13 mio.