Simi Jans nye liv: Må passe på sig selv

Journalisten har taget en vigtig beslutning. For sig selv.

Simi Jan har netop været aktuel i 'Forræder' på TV 2, og der kunne seerne opleve en kvinde, der har genfundet sig selv. Den 45-årige journalist er kendt for sit skarpe blik og sine reportager fra Mellemøstens brændpunkter, men det seneste år har hun haft fokus på sig selv.

– Jeg er glad for, at jeg endelig har givet mig selv tiden. Jeg er blevet meget bedre til at prioritere mig selv og sige nej til ting. Jeg har taget en klar beslutning om, at jeg simpelthen skal prioritere mit helbred, forklarer Simi, der er begyndt at træne regelmæssigt, faster indtil frokosten, vinterbader og har fjernet slik og søde sager fra sin kost.

LÆS OGSÅ: Efter 150 år: Dronning Margrethe står bag nyt design i Tivoli

Den nye retning i Simis liv kom efter, at hun med egne ord var endt i et mentalt sort hul efter i 2021 at have dækket Kabuls fald i Afghanistan, hvor hun også selv har boet.

– Jeg blev nødt til at kæmpe mig op igen blandt andet ved hjælp af kropsterapeut og psykologhjælp. Og det var i den forbindelse, at det gik op for mig, at jeg også er nødt til at passe på mig selv.

Privat er Simi gift med Allan, og sammen har parret Adam, ni, og Daniel, seks. Sønnerne er også en stor grund til, at journalisten har valgt at omlægge sin livsstil.

– Jeg er nødt til at opbygge muskelmasse og være i god form. Jeg er den vigtigste. For hvis jeg ikke er stærk og har energi, så er jeg heller ikke noget for mine børn, og jeg vil simpelthen kunne være aktiv med dem, fortæller journalisten.

Hun har næsten ikke selv dyrket sport som barn, og motion var ikke en fast del af hendes familie, da hun voksede op.

LÆS OGSÅ: ‘Sommerdrømme’-deltager medlem af eftertragtet klub

– Jeg har taget en beslutning om, at jeg ikke vil føre den sociale arv videre. Jeg vil gerne være en mor, der viser mine børn, at man godt kan have et aktivt liv.

Fanget i et spil

De seneste par uger har Simi slået sine folder i underholdningsprogrammet 'Forræder'. Og hun endte med at leve sig så meget ind i det, at hendes hjerne havde svært ved at skelne mellem spillet og virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer afslører: Møder baby før planlagt

– Da jeg kom hjem, var jeg helt ved siden af mig selv i lang tid. Man er så meget inde i det univers, at man er helt rundt på gulvet. Jeg synes godt nok, at det var overraskende, hvordan tingene bare kørte rundt i mit hoved, lyder det fra Simi.

Derfor hjalp det hende meget at få talt med de andre deltagere samt en tilknyttet psykolog efter optagelserne var afsluttet.

LÆS OGSÅ: Emil Midé har afbrudt rejsen: Skal opereres i Danmark

– Det var faktisk ret traumatiserende at blive smidt ud. Alle sidder og jubler, fordi du var forræderen, og man får sådan en følelse af, at alle hader én, og så bliver man bare sat på et tog og sendt hjem uden at få lov at tale med nogen af de andre deltagere, forklarer Simi, der efterfølgende har talt meget med sin med-forræder Anton Hjejle, 32.

Selvom oplevelsen har fyldt meget, fortryder journalisten ikke, at hun takkede ja til det psykologiske spil.

LÆS OGSÅ: Bejlerne ser tilbage på 'Bachelorette': Pinlige øjeblikke