Mette og Michaels svære rejse: I fertilitetsbehandling på fjerde år

Mette og Michael fra 'Først til verdens' ende var rejsen i TV 2-programmet langt fra den sværeste i deres liv.

For Mette Vibeke Ramgil Stæhr og Michael Ramgil Stæhr var det et stort ønske at komme med som deltager i TV 2-programmet 'Først til verdens ende'.

- Vi elsker at rejse, men havde brug for en længere rejse sammen. Vi elsker at opleve verden og ønsker at få så mange oplevelser sammen som muligt, fortæller Michael, da HER&NU besøger parret i deres lejlighed på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Trods stor aldersforskel: Kærlighed ved første kop kaffe

Hvad der mere er et ønske for parret, der mødte hinanden for fem år siden til en koncert i musikhuset på Bornholm, er at få et barn sammen, men den rejse er både hårdere og mere sårbar end rejsen til verdens ende.

- Vi er i fertilitetsbehandling på fjerde år. Jeg er steriliseret for 15-20 år siden, men det kan man komme rundt om, eller det er spørgsmålet, om man kan det, for det er ikke lykkedes endnu, forklarer Michael.

LÆS OGSÅ: Medie: Her bor Katherine Diez nu

Artiklen fortsætter under billedet.

Mette og Michael fra 'Først til verdens ende'
Mette og Michael fra 'Først til verdens ende'

Da parret mødtes, gjorde Michael det ellers klart, han ikke ønskede flere børn. Det skyldes blandt andet, han har to voksne børn på nu 24 og 28 år fra et tidligere forhold.

- Det lå jo ikke helt i kortene, når man har voksne børn, at man begynder at tænke børn igen, fortæller Michael, og Mette forklarer, at hun var indstillet på at forholdet skulle slutte, før det næsten var kommet i gang, for Mette ønskede ikke at give afkald på drømmen om at blive mor.

- Vi var indstillet på, at det derfor ikke skulle blive til mere, og jeg troede, jeg skulle flytte tilbage til København igen ret hurtigt, fortæller Mette.

LÆS OGSÅ: Julie Zangenberg deler nyt efter stor operation

Mette, der dengang læste til sygeplejerske, nåede at søge optagelse på studie i København og opsige kollegieværelse.

- Men så skete der bare et eller andet, vi fik en virkelig dyb connection. Det er svært at sætte ord på, fortsætter Mette.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: 'Først til verdens ende'-par måtte ikke sove sammen

Artiklen fortsætter under billedet.

Interview med Mette Vibeke Ramgil Stæhr og Michael Ramgil Stæhr fra 'Først til verdens ende'
Interview med Mette Vibeke Ramgil Stæhr og Michael Ramgil Stæhr fra "Først til verdens ende"

Offentlig debat hjælper

Mette gjorde derfor sit studie færdig på Bornholm, og Michael ønskede brændende at blive i forholdet, selvom der kom flere børn med i pakken, derfor kæmper parret nu for et fælles ønske om at udvide familien trods Michaels sterilisation og Mettes biologiske ur, der er begyndt at tikke.

- Jeg savner ikke børn i min hverdag, men det er noget, jeg virkelig gerne vil have. Jeg tror, hvis jeg sidder om ti år og ikke har børn, så tror jeg, det er noget, der mangler i mit liv, Mette.

LÆS OGSÅ: Janni Ree forkælet af Karsten med kontanter

At der i offentligheden er kommet fokus på barnløshed senest med skuespiller og tv-vært Stephania Potalivos DR-program 'Hvordan bliver jeg gravid?', hjælper Mette og Michael i processen.

- Jeg har talt med mine nærmeste om det, men det er ikke noget, jeg ellers har haft lyst til at tale højt om, men når man så hører Stephania og andre står frem og tale om, hvor svært det er, det hjælper mig, og det gør, at vi tør stå frem med det og være mere åbne om at fortælle om vores behandling, fortæller Mette, og Michael tilføjer:

- Vi har brug for den hjælp, der er i fertilitetsbehandlingen, men det er samtidig en sårbarhed ikke at kunne selv.

LÆS OGSÅ: Smaskforelsket: Felix Smith er flyttet sammen med 20 år yngre kæreste

Interview med Mette Vibeke Ramgil Stæhr og Michael Ramgil Stæhr fra 'Først til verdens ende'
Interview med Mette Vibeke Ramgil Stæhr og Michael Ramgil Stæhr fra "Først til verdens ende"