Emil Midé deler rørende fortælling: Historien gentager sig

Rollerne er rykket en generation videre.

Tilbage i juli drog Emil Midé Erichsen ud på endnu et eventyr på båden Havana med kæresten Louise og deres drenge Hugo og Rumle.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Kourtney Kardashian viser sønnen frem for første gang

Familien har dog måtte nyde den søde juletid adskilt de seneste tre uger, for i starten af december blev Louise og børnene sat af, da Havana skulle på den store tur over Atlanterhavet fra Tenerife til Caribien.

- Louise og drengene er fløjet hjem for et par dage siden og tager til Caribien og møder os der. Vi synes alligevel, Louise og jeg, at drengene var lige små nok til 3000 sømil på havet, så den oplevelse må de vente med, til de er en smule større, fortalte Emil i en video.

Nu har Emil i stedet fået selskab af en besætning, der skal hjælpe Havana med at krydse det store hav, og blandt medlemmerne er hans far, tv-vært Mikkel Beha Erichsen.

Siden de drog på den omfattende rejse, har Emil dagligt delt postkort fra turen på sin Instagram, og for et par dage kunne han fortælle om en sød anekdote fra hans egen barndom, der har slående lighed med nutiden.

LÆS OGSÅ: Sussis første jul uden Leo: Det bliver anderledes

- I december 1997 sejlede min far over Atlanten som skipper på det skib, vi dengang var medejere af. På stranden i Charlotteville på øen Tobago stod min mor, Theis og jeg. Theis var fire år gammel, jeg var syv. Alfred var endnu ikke født. Det var før satellittelefoner, så vi vidste ikke præcis, hvornår han ville være fremme, skriver Emil i et opslag og fortsætter:

- De to små drenge håbede bare på, at far nåede det til juleaften. Den 24. om morgenen hang vi ud nede på stranden, præcis som de forrige dage, da en turkisgrøn båd kom sejlende ind i bugten. Hvis jeg ikke husker helt galt, kom far svømmende i land kort tid efter. Han nåede det.

LÆS OGSÅ: Thalia sætter ord på jul uden Elvira: Det er uretfærdigt

Nu har Emil selv to sønner, der har måtte undvære deres far hele julen, og med det gentager historien sig.

- Nu er rollerne rykket en generation videre. Denne gang sejler jeg og min far sammen over Atlanterhavet, og inde på stranden venter Louise og vores to små drenge sammen med min mor og mine svigerforældre.

Torsdag aften skete det så, da Havana kastede anker på den caribiske ø Tobago, hvor Emil for næsten præcis 26 år siden med julelys i øjnene blev genforenet med sin far.

- Louise, drengene, min mor, svigermor og svigerfar er kommet ombord. Vi har spist overdådig middag med tun, og taget hul på at fortælle, om alt hvad der er sket de seneste uger, både i Danmark og på Atlanten. Vi er samlet igen, og det er helt fantastisk, skriver Emil i et andet opslag.

LÆS OGSÅ: Ny 'Bachelorette'-bejler i sigte? Nu svarer 'Gift ved første blik'-Rasmus

Far og søn

Det tætte bånd mellem Emil og hans far er kun blevet styrket af endnu en stor rejse sammen. Blandt andet stævnede de for 10 år siden ud i TV 2-programmet 'Kurs mod fjerne kyster', og i starten af året kunne man følge dem på udebane i programmet 'Den sidste breddegrad'.

- Mikkel og jeg har før sejlet over Atlanten hver for sig. Nu har vi snart også krydset den sammen. Vi har før tilbragt flere uger og måneder sammen. Det er ikke så længe siden, at vi tilbragte tre uger sammen i kulden på Svalbard. Deroppe var vi på udebane, vi var presset og meget af tiden gik vi på række uden meget tid til hygge eller snak, skrev Emil om turen og fortsatte:

LÆS OGSÅ: Maria og Daniel afslører stor nyhed: En kæmpe drøm

- Her på båden er vi lige meget på hjemmebane. Vi er sammen på vores fælles skib, og vi kender Havana som vores egen bukselomme. Vi kan spørge hinanden til råds og kommunikere uden ord, når sejlene skal bjærges om natten i blæsevejr. Det har været et overvejende problemfrit oceankryds, og mere end noget andet har der været god tid til at hygge, fange fisk, fortælle røverhistorier og tale sammen om alt det, vi ikke når til hverdag. Mon ikke det bliver en af de oplevelser, vi husker.

LÆS OGSÅ: Amalie løfter sløret: Julen bliver anderledes

Du kan selv se opslagene herunder: