Emil Midé Erichsen giver opsang: Den fordom er jeg mest træt af

Jovivst, han har været på årelange togter, besøgt eksotiske Bounty-øer, surfet og dykket, men det er ikke udelukkende farfar, far og TV 2, der er skyld i det.

Han hører det igen og igen: Du havde ikke levet det liv, som du gør i dag uden din farfar, far og TV 2.

Ofte smiler Emil Midé Erichsen bare af det. Men en sjælden gang rynker han på panden.

LÆS OGSÅ: Geggo afslører: Jeg har flere søskende

Artiklen fortsætter under videoen.

Som barnebarn af Troels Kløvedal og søn af Mikkel Beha Erichsen er han udemærket klar over, at han er født med nogle privilegier.

- Jeg er da ikke sikker på, at TV 2 havde fået øjnene op for mig og Theis og vores jordomsejling, hvis ikke det havde været fordi vores far hedder Mikkel Beha og på det tidspunkt var vært på 'Go' Morgen Danmark', fortæller han i podcasten 'Fuld af fordomme'.

LÆS OGSÅ: Ikke set i 'Kærlighed hvor kragerne vender': Pisse sur solomor

Ingen ferie finansieret af TV2

Ifølge Emil er det dog langt fra udelukkende stamtræet, som har gjort det muligt for ham at leve sit eventyrlige liv. Han har nemlig altid selv arbejdet benhårdt for det og prioriteret i sin hverdag.

- Den fordom, som jeg er mest ærgerlig over, er fordommen om, at det hele blev betalt af TV 2. For jeg arbejdede inden som produktionsassistent på 'X Factor' og 'Mit livs største publikum' og på et eller andet sportsgallashow. Jeg arbejdede virkelig for at samle de penge sammen, og hvis TV 2 ikke havde været med, havde Theis og jeg rejst jorden rundt alligevel, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Kresten tilvælger mødrene: Jeg er ikke bange for børn

Alle kan leve som Emil.

I dag bor Emil Erichsen også billigt til leje og kører rundt i en gammel spand. Alt sammen for at få råd til at opleve både nære og fjerne kyster.

- Det kan lade sig gøre for rigtig mange at leve sådan. Det kræver bare , at man går på kompromis med mange andre fede ting i ens liv, og det er ikke alle, der er villige til det, og det er helt fair. Man skal bare ikke komme og sige "bare det var mig, der kunne det", lyder det fra Emil, som mest bliver provokeret, hvis sætningen kommer fra velhavende folk med dyre vaner eller prioriteringer.

Du kan høre Emil Midé Erichsen fortælle mere om sine drømme og sine til- og fravalg i podcasten 'Fuld af fordomme'.