Emil Midé Erichsen og Louise Ravn Otto
Emil Midé Erichsen og Louise Ravn Otto

Emil Midé i chok: Vi slap med skrækken

Emil Midé er igen tilbage på sejlskibet Havana efter et afbrudt ophold i Danmark grundet operation.

Emil Midé Erichsen er med sin familie på endnu et livseventyr, men eventyret fik pludselig en brat pause, da Emil skulle til Danmark for at blive opereret mod bihulebetændelse, han havde kæmpet for at komme af med i en længere periode.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-deltager i krise efter besøg hos lægen

Nu er Emil, hans hustru Louise og parrets to børn Hugo og Rumle tilbage til søs på Havana, og i går kunne Emil berette, at en ny udfordring havde ramt familien. En orkan i kategori 3 var nemlig på vej ind over netop der på St. Lucia, hvor Havana ligger.

I dag giver Emil status på natten.

- Vi slap med skrækken… Det gjorde dem på øerne syd for os ikke. Hjemme i Danmark er klimaforandringer mest noget, vi diskuterer politisk, og læser om i avisen. Vi er heldige, for det vi mærker til klimaets forandringer er småting i det store billede. Herude handler klimaforandringer om liv og død, skriver Emil i et opslag på Instagram og tilføjer:

- Orkanen Beryl er formentlig den kraftigste, der nogensinde har ramt øerne syd for os, St. Vincent & Grenadinerne og Grenada. Og den er opstået meget, meget tidligt på sæsonen. Det er den, fordi vandet er meget varmere end normalt for årstiden. Temperaturen stiger, det gør den også i Danmark, konsekvenserne er bare meget større herude. Så hvis klimaforandringer ikke kan få dit pis i kog i dansk målestok, så send en tanke til dem, det virkelig rammer. Verden hænger sammen, så det vi gør hjemme hos os, gør en forskel. Alle vores tanker går til menneskerne på øerne syd for os.

LÆS OGSÅ: Martin Brygmann fjernet fra kendt film