Til verdens ende på kemopiller: Seje søstre

Susie Rasmussen fik fløjet sit medicin ind i programmet.

Søstrene Susie Rasmussen, 52, og Heidi Rasmussen, 48, har altid set TV 2-programmet "Først til verden ende", og for dem var programmet en oplagt mulighed for at få tid sammen og samtidig få bagagen fuld af en masse gode oplevelser efter en svær periode præget af sygdom.

Susie fik i 2015 konstateret den kroniske kræftform myelomatose (Knoglemarvskræft red.). Susie havde døjet med bihulebetændelse, der ikke ville spille, og efter flere prøver hos lægen faldt dommen.

Kræftcellerne havde på daværende tidspunkt taget så meget over, at Susie havde 90% myelomatoseceller og 10% raske celler tilbage, da lægerne for første gang tog en knoglemarvsprøve.

- Jeg havde lige løbet maraton i Odense to måneder forinden og løb også op til. Jeg har ikke kunnet mærke noget, fortæller Susie.

LÆS OGSÅ: Jackie Navarro har været under kniven igen

Ifølge Susie nedbryder sygdommen knoglerne, men fordi Susie løber så meget, har hun via løb opbygget det meste af knoglerne selv.

Susies sygdom kan ikke helbredes, men den kan bringes i ro, og det forsøgte lægerne i første omgang at gøre ved en knoglemarvstransplantation.

- Det fik jeg i april 2016, og det er en rigtig hård behandling, men det virkede ikke så godt, som de ønskede. Så jeg skulle igennem det igen i august 2016, og så gik tallene nedad, og det var rigtig rart, men i foråret 2017 begynder tallene at stige igen.

LÆS OGSÅ: Karina Frimodt afslører: Ryskjær tog mig på brysterne

Artiklen fortsætter under billedet.

De to søstre Susie og Heidi i 'Først til verdens ende'
De to søstre Susie og Heidi i 'Først til verdens ende'

Ny behandling

Til Susies held var der kommet en ny behandling, Daratumumab kombineret med kemopiller, som hun blev tilbudt.

- Det startede jeg med i september 2017, og da vi kom til foråret 2018, gik mine tal i nul. Den behandling virkede sindssygt godt på mig.

LÆS OGSÅ: Timm nyder singlelivet: Min anden ungdom

Susie har siden taget Daratumumab hver 4. uge, hvilket også betød, at hun skulle have den undervejs i tv-programmet. Derudover tager hun kemopiller i tre uger og en uges pause.

- Jeg fik lov af sygehuset til selv at tage behandlingen på turen, for ellers kunne jeg ikke komme afsted. Normalt gør hospitalet det, da man skal stikkes. Medicinen blev fløjet ud til os i Panama, fordi det skulle være på køl hele tiden, og det kunne vi jo ikke, fortæller Susie.

- Du var faktisk til verdens ende på kemopiller, smiler Heidi til sin søster.

LÆS OGSÅ: Katerina Pitzner overrasker: Flytter til Italien

Susie skal tage medicinen for altid og krydser fingre for, at det altid vil virke for hende.

Susie og Heidi håber, at deres deltagelse i "Først til verdens ende" kan inspirere andre.

- Det behøver ikke være folk med kræft, men også andre kroniske sygdomme, som man kan have med i bagagen. Det kan jo være, man kan finde en løsning og kan komme afsted alligevel, så hvis det kan inspirere andre til at turde, ville det være rart, slutter Heidi.

LÆS OGSÅ: Amalie inviterer indenfor: Smugkig på sæson 10 af 'Badehotellet'