Efter 'Først til verdens ende': Søstrene kaster sig ud i stort projekt

Susie og Heidi har kastet sig ud i et større projekt, og du kan komme med.

Susie og Heidi Rasmussen er lige nu aktuelle i TV 2-programmet 'Først til verdens ende', men efter søstrene kom hjem fra optagelserne, er de kommet på en god idé, og ligesom med tv-programmet er søstrene fra Nordjylland ikke bange for at tage springet, så nu bliver idéen til virkelighed.

LÆS OGSÅ: TV 2-deltager ændrede mening i sidste øjeblik: Gør op med tabu

- Lige nu har vi sat gang i et stort projekt, fordi vi tænkte, at det her med ’Verdens ende’, det må vi kunne bruge til et eller andet. Vi har nemlig noget, der hedder ’Verdens ende’ i Nørresundby også. Det er et område, hvor man går langs fjorden ud til en spids, og går man laaaangt derud, så står der et vindblæst træ og en bænk, og det kalder man for ’Verdens ende’ – det ved alle heroppe i Nordjylland, forklarer Susie til HER&NU og tilføjer:

- Vi har så lavet et løb og har sat gang i projektet. Og så skal vi samle ind til Kræftens Bekæmpelse.

Ruten, som Susie og Heidi har fået godkendt til formålet af kommunen, er 5,3 kilometer, og man kan både gå eller løbe 5,3 kilometer, 10,6 kilometer, løbe en halvmaraton eller løbe en hel maraton.

Løbet i den gode sags tjeneste løber af stablen 2. pinsedag den 29. maj.

- Der er ikke Royal Run i Aalborg i år, men så kan man i stedet komme til vores løb, fortæller Susie, der selv har kræft tæt inde på livet.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang afslører trist nyt efter hospitalsbesøg

Susie fik i 2015 konstateret knoglemarvskræft og har været igennem flere knoglemarvstransplantationer uden succes, men i 2017 fik hun tilbudt en ny medicinform, der sammen med kemopiller holder sygdommen nede, dog må Susie acceptere, at den type kræftform er kronisk.

I tv-programmet 'Først til verdens ende' taler hun åbent om sygdommen i håb om at inspirere andre til at se mulighederne frem for begrænsningerne. Det samme gør søstrene med dette løb og håber på mange tilmeldinger.

Artiklen fortsætter under billedet.

Søstre Susie og Heidi fra 'Først til verdens ende'
Søstre Susie og Heidi fra 'Først til verdens ende'

Vil du med, koster herlighederne 75 kroner, og der uddeles tilmed en unik medalje og diplom til alle ved målstregen.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller i vild forvandling

Kan du ikke den dag, men ønsker du at støtte projektet, er det også muligt.

- Vi har også oprettet en indsamling via Mobilpay: Box 1332XH (Verdens Ende - indsamling til kræftens bekæmpelse), står der på hjemmesiden omkring løbet.

Du tilmelder dig løbet HER.