TV 2-deltager ændrede mening i sidste øjeblik: Gør op med tabu

Det lå i første omgang ikke i kortene, at Fie og Lucas skulle dele deres oplevelser med angst, men de tog en beslutning om at tale højt om det, og det har de ikke fortrudt.

Kæresteparret Lucas Sebastian Schweitz, 28, og Fie Nygaard, 31, havde ikke de store overvejelser, inden de meldte sig til TV 2-programmet 'Først til verdens ende'. For dem handlede det om at få skabt gode minder sammen, men det skulle vise sig, at turen blev meget mere end det.

Fie blev sidste år diagnosticeret med angst, og undervejs i castingen blev Fie og Lucas enige om at dele deres historie med resten af Danmark.

- Til den første casting havde jeg voldsomme angstsymptomer, men der undertrykte jeg det og fortalte ikke produktionen, jeg havde angst, for jeg tænkte, det er noget, man skjuler og kun fortæller til de tætteste, fortæller Fie og tilføjer:

- Men så endte jeg med til slutcastingen at fortælle det, for jeg ville gerne vise, at det er ufarligt, selvom det indeni en føles megafarligt.

LÆS OGSÅ: Bubber på rød løber: Viser nyfødt baby frem

Og midt på en busstation på den anden side af verden fik Fie et angstanfald for åben skærm.

- Det er jo angstprovokerende i sig selv, men jeg har det virkelig dejligt med det. Det er befriende, og jeg stolt af mig selv over, jeg tør dele det her, fortæller Fie.

At angsten blev en del af Fie og Lucas' fortælling kunne de ikke have forberedt.

- Jeg havde ikke troet, det skulle være en del af vores fortælling. Men nu er jeg hende med angst, og det er okay. Jeg vil gerne bare vise, at man er sindssygt stærk, når man har angst. Og selvfølgelig kan man rejse ud i verden, selvom man har angst, fortæller Fie.

LÆS OGSÅ: Petra Nagel fik vild overraskelse før roseceremoni i ‘Bachelorette’: Gravid

Artiklen fortsætter under billedet...

Først til verdens ende - Fie og Lucas
Først til verdens ende - Fie og Lucas

Troede, jeg var sindssyg

Fie blev diagnosticeret sidste år efter en tur på psykiatrisk akutmodtagelse.

- Jeg fik totalt panik hele tiden uden at vide hvorfor. Jeg troede, jeg var ved at blive sindssyg. Så endte det med til sidst, at jeg kom på psykiatrisk skadestue og havde en forventning om, at de aldrig ville lukke mig ud igen, fordi jeg var så meget i panik på det her tidspunkt, forklarer Fie.

LÆS OGSÅ: DR-vært er gravid

Fie fik hurtigt besked om, at hun havde angst og gik efterfølgende i et forløb på seks uger på psykiatrisk afdeling, og især kæresten Lucas kan mærke en stor udvikling hos Fie.

- Fie har arbejdet rigtig meget med sig selv. Det har været svært for mig, for jeg forstår ikke rigtig angst. Jeg kan ikke se det eller røre ved det, jeg kan bare se, hun ikke har det godt, fortæller Lucas og fortsætter:

- Det har været en lang læringskurve, som vi stadig er på vej op ad. Jo mere vi snakker om det og træner i at håndtere situationer, så bliver det nemmere og nemmere. Men det er svært, for jeg kan ikke komme et plaster på det, slutter Lucas, der er glad for, at deres fortælling på tv er med til at hjælpe andre, der står i en lignende situation.

LÆS OGSÅ: Tobias Dybvad er klar: Ny sæson på vej

Først til verdens ende - Fie og Lucas
Først til verdens ende - Fie og Lucas