DR Pressefoto
DR Pressefoto

'Løvens Hule': Røde tal for én af løverne

Det seneste 2022-årsregnskab for forretningskvinden Louise Herping var ikke det rene svir. Der var røde tal og minus på bundlinjen.

Aktiemarkedets cyklusser kan være svingende og uforudsigelig. Det måtte løvinden, Louise Herping, også sande efter sit seneste 2022-årsregnskab.

LÆS OGSÅ: Mere tv på vej

Artiklen fortsætter efter videoen med Jacob Risgaard.


Louise var tidligere medstifer af 'CLIO', hvilket var et af landets største platforme med digitale læringsmidler til folkeskolen. Men 'CLIO' ophørte som et selvstændigt brand, der blev opkøbt af den svenske mediekoncern 'Bonnier' tilbage i 2018 for angiveligt 300. mio. kr.

Salget af millionvirksomheden var en fordelagtig forretning, der blandt andet gav Louises private holdningselskab 'Herping Holding' et overskud og formue på 55 mio. kr. efter skat. Men det seneste årsregnskab viser dog, at 2022 var et hårdt år for selskabet, det skriver Finans.

Det seneste årsregnskab viser nemlig, at 'Herping Holdings' bundlinje var på -10,4 mio. kr. efter skat. Underskuddet var desuden virksomhedens første. Deres egenkapitalen var dog stadigvæk et tocifret millionbeløb, men faldt ned på 74 mio. kr. Året inden lød den på 90 mio. kr.

- Der er ikke så meget at sige om det. Aktiemarkedet gik ikke som forventet, forklarer Louise til Finans.

LÆS OGSÅ: Kirsten Olesen taler ud om fyring fra Det Kongelige Teater

Hovedaktiviteten i 'Herping Holding' består blandt andet i at investere i handel og produktion samt ejendomme, værdipapirer og valuta. Dette fremgår i holdningselskabets årsrapport for 2022.