Foto:
Foto:

Kirsten Olesen taler ud om fyring fra Det Kongelige Teater

I et interview med Weekendavisen fortæller skuespillerinden Kirsten Olesen om sin fyring på Det Kongelige Teater efter 43 års ansættelse.

Til juni i år stopper den garvede skuespillerinde Kirsten Olesen på Det Kongelige Teater efter 43 års ansættelse.

Artiklen fortsætter efter videoen med Sonja Oppenhagen.

Kirstens fyring markerer dermed også afslutningen på den sidste fastansatte skuespiller på Det Kongelige Teater. Hun blev fyret tidligere i år, fordi teateret ikke kunne tilbyde hende flere roller.

LÆS OGSÅ: Tina Lund længes efter 'Forsidefruer': Jeg savner pigerne

Det Kongelige Teater har efter 250 år langsomt men sikkert afskaffet deres faste skuespillerensemble helt.

"Salamimetoden"

I et interview med Weekendavisen fortæller Kirsten om, hvordan udviklingen i skuespillerensemblet har svundet ind gennem tiden.

- Det Kongelige Teater vil ikke have ensemble længere, de vil have en masse freelancere, men det har vi jo haft i mange, mange år, fordi vi har været for få ansatte. Det har været salamimetoden, hvor man har skåret og skåret og skåret i ensemblet, fortæller hun i interviewet.

LÆS OGSÅ: Erik Brandt er død

Allerede da Kirsten startede på Det Kongelige Teater i 1979 og fastansat i 1981, var de også kun få skuespillere, der var tilknyttet teatret, men hvor der dog trods alt var et ensemblet.

Kulturen og arbejdslivet, som Kirstens udtalelse også antyder, kredser i højere grad om en udvikling, hvor større fleksibilitet er i fokus iblandt skuespillerne i dag

LÆS OGSÅ: Jakob Oftebro blev dårlig af voldsscener: Jeg fortrød

Skuespilchef på Det Kongelige Teater, Morten Kirkskov, mener dog, at udviklingen går i en positiv retning. Tilbage i januar forklarede han til Berlingske, at internationale streamingtjenester stiller større krav til skuespillere om fleksibilitet i dag, men også at det giver skuespillerne bedre muligheder for at vælge, hvilke forestillinger de gerne vil være med til at lave.

LÆS OGSÅ: 'Først til verdens ende' er tilbage: Her er alle deltagerne