Melissa. (Foto: Kanal 4)
Melissa. (Foto: Kanal 4)

WOW: Ung mor har smidt næsten 50 kilo på et år

Det sidste år har stået på en kæmpe livsændring hos den unge mor.

For præcis et år siden indledte Melissa Aura Ploug-Riber, som er kendt fra 'De unge mødre, sit livs kamp mod det spejlbillede, som hun væmmedes ved og skammede sig over. På det tidspunkt var hun med egne ord top umotiveret, ret livstræt og en opgivende kvinde og mor.

LÆS OGSÅ: Paradiso i chok: Måtte flygte fra brand

- Jeg var bestemt ikke glad for min tilværelse. Jeg havde brug for at kunne leve igen, trække vejret normalt, sove uden sengen hylede eller hoppede af, når jeg lagde mig. Jeg hader elevatorer, og alligevel valgte jeg den frem for trappen altid. For mine knap 130 kilo kunne ikke klare turen, fortæller Melissa og fortsætter:

- At følge med mine børn var en drøm. Men det var urealistisk, fordi jeg blev forpustet, fik kramper og ondt i fødder og knæ.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘X Factor’-dommer er blevet single

Kunne ikke tabe sig

Melissa havde længe ønsket at tabe sig, men hun synes ikke, der skete noget. Derfor kontaktede hun gentagende gange sin læge, da vægten blev ved med at stige, men lægen mente ikke, der var noget medicinsk til grund for, at Melissa ikke havde held med at tabe sig.

Det var først, da hun skiftede læge, at hun blev undersøgt og fandt ud af, at hendes stofskifte var helt i bund. Pludselig gav det hele mening for den unge mor, som ellers var tæt på at få foretaget en fedmeoperation, fordi intet andet virkede. Men med medicin til at stabilisere sit stofskift begyndte hendes kur pludselig at give de resultater, den burde, og tankerne om en operation blev lagt på hylden.

LÆS OGSÅ: Karina fortæller om den nye ‘Forsidefrue’

- Jeg er så tæt på minus 50 kilo nu, at jeg kan smage det. Jeg vejer 80,3, så jeg mangler kun 2,7 kilo, så er jeg på 50 kilo. Jeg synes egentlig, det dejligt at opleve, hvor meget mere mobil og modstandsdygtig man er blevet, det havde jeg glemt alt om. Jeg kan dog godt mærke, at det svært at vænne sig til at være mindre. Det psykiske er en trigger, fortæller Melissa, som endnu ikke er helt i mål.

- Derfor er jeg nok også ret hård ved mig selv. Men det skal nok komme. Det er altid de sidste 10-15 kilo, der driller. Når det er sagt, så kommer jeg heller ikke udenom en hudreduktion. Mit maveskind er dødt, det hænger som en livløs mavetaske. Det jeg faktisk allermest ked af ved mig selv.

LÆS OGSÅ: Philine afslører: Det slutter her

Melissas mand, René, og hendes tre sønner Joshua, Justin og Jordan er stolte af, hvad hun har opnået. Men de har hele tiden elsket hende uanset størrelsen. Hun er dog lykkelig over nu at kunne lege og tumle med drengene igen.

Se alle billederne af Melissas vægttabsrejse herunder:

Melissa vejede næsten 130 kilo, da hun startede sit vægttab
Melissa vejede næsten 130 kilo, da hun startede sit vægttab
Næsten 50 kilo lettere
Næsten 50 kilo lettere