Vidste du det? Niklas Landin var alvorligt syg

Niklas Landin har det meste af sit liv levet med efterveerne fra den frygtede sygdom, han led af som barn.

Det er mere end 15 år siden, Niklas Landin fik debut på det danske herrelandshold i håndbold, da han var blot 20 år gammel. Det er indtil videre blevet til 265 landskampe og intet mindre end 10 guld-, sølv- og bronzemedaljer i landsholdstrøjen for den danske målmand.

LÆS OGSÅ: Danmarks nye mål-komet: Tæt på at miste karrieren som 20-årig

Han er tre gange blevet kåret som årets håndboldspiller og tre gange som årets landsholdsspiller, men i virkeligheden var hans karriere i fare, allerede inden den begyndte. Som ganske lille blev Landin nemlig ramt af meningitis, og det betød, at han mistede hørelsen på venstre øre.

LÆS OGSÅ: Mathias Gidsel afslører ny kæreste

I et stort interview med TV 2 fortalte han i 2019, at hans handicap har stor betydning både for hans andre sanser og for den måde, folk nogle gange har opfattet ham på.

– Jeg bruger for eksempel mere tid på at mundaflæse. Hvis der er meget baggrundsstøj, kan jeg slet ikke se folk i øjnene, fordi jeg er nødt til at kigge direkte på munden for at få det hele med, fortalte han til TV 2 og tilføjede, at folk nogle gange har fået et negativt indtryk af ham, fordi han ikke har reageret på noget, de har sagt.

Derfor er det altid noget af det første, han fortæller folk, når han møder dem, så de ved, at det ikke er fordi, han ikke vil høre, hvad de siger til ham.

Heldigvis har den manglende hørelse ikke hæmmet Landins håndboldspil, og han er to gange blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller. På landsholdet spiller han sammen med sin lillebror Magnus Landin, og til daglig spiller han nu i Aalborg Håndbold.

LÆS OGSÅ: Se Nikolaj Jacobsens kærlighed gennem 25 år

Privat har Landin i 16 år dannet par med Liv Skov Christensen, som han blev gift med i 2017. Sammen har de sønnen Pelle på otte og datteren Silje på fem år. Landins kone arbejder som farmaceut på et apotek i Aalborg, hvor familien har slået sig ned, efter de kom tilbage til Danmark sidste år.

LÆS OGSÅ: Mere guld på vej: Håndboldstjerne skal være far

Både Liv og Niklas er ellers fra Sjælland, men da Niklas fik kontrakt i Aalborg, valgte de at flytte dertil i modsætning til for eksempel Mikkel Hansen, der også spiller i klubben, men pendler fra København.

Se Liv og Niklas Landin herunder: