(Foto: Michael Stub)
(Foto: Michael Stub)

Håndboldens grand old man: Her er hans store kærlighed

Der er lige så meget styr på hjemmefronten, som der er på håndboldbanen.

42-årige Hans Lindberg er herrelandsholdets mest erfarne spiller, men selvom han i år kan fejre 20-års jubilæum på landsholdet, indtager han "kun" en andenplads over spillere med flest landskampe på CV'et.

LÆS OGSÅ: Hemmeligt møde i Aarhus: Joachims chok, Frederiks tårer

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan se kronprins Frederik i sine sidste år som kronprins.

292 kampe er det blevet til, men indtil videre er rekordindehaveren stadig Lars Christiansen, som har 338 kampe på landsholds CV'et. Til gengæld har Hans Lindberg rekorden som mest scorende spiller i den tyske Bundesliga, og i en alder af 40 år blev han den ældste topscorer i ligaen i 21/22 sæsonen.

LÆS OGSÅ: Se Nikolaj Jacobsens kærlighed gennem 25 år

På hjemmefronten kører det også for Hans Lindberg. Siden 2012 har han været gift med Jeanette Mackenhauer Lindberg, som han har sønnerne Aron på 8 og Carl på 5 med. Til daglig bor familien i Berlin, og sønnerne går i tysk institution.

LÆS OGSÅ: Dansk landsholdsspiller om barsk tid: Ville ikke leve længere

Jeanette er tidligere model, men nu er hun uddannet jurist og arbejder på et dansk/tysk advokatkontor i Berlin. Hans Lindberg har tidligere ikke lagt skjul på, at han godt ved, hans hustru trækker et stort læs, når han spiller meget håndbold og er ude at rejse.

– Det har jo været Jeanette, der har været nødsaget til at gå på kompromis med sin karriere for, at min karriere kan være der, hvor den er. Og der kommer formentlig en dag, hvor det vender rundt, og hvor jeg kan give hende lidt den anden vej, har Hans Lindberg sagt til BILLED-BLADET.

LÆS OGSÅ: Efter 52 år på tronen: Her er dronning Margrethes mest ikoniske citater

Den dag kan dog godt være tæt på. Til sommer udløber Hans Lindbergs kontrakt med Füchse Berlin, og det er planen, at hele familien skal vende hjem til Danmark. Her har skal han spille for HØJ Elite, som er hans barndomsklub i Ølstykke, og selvom det er lidt fra livet som topscorer i Bundesligaen, så glæder han sig til det.

LÆS OGSÅ: Efter lang kamp: Robin og Charity endelig sammen igen

- Jeg ved godt, at det måske vil være en overraskelse for mange, men jeg ser et kæmpe potentiale her, og jeg har haft mange snakke med træneren og folk bag klubben, har Hans Lindberg sagt til TV 2 om fremtiden.