Trodser sygdom og skavanker: Dronning Margrethe nyder sit otium

– Tiden slider og ”dårligdommene” bliver flere, fortalte majestæten ærligt om sit helbred sidste år, men meget tyder dog på i dag, at hun er et langt bedre sted og nyder sit otium.

Selv om det var på en alvorlig baggrund, at dronning Margrethe overlod tronen til sin søn, nyder hun sit nye liv i fulde drag.

Det er snart et halvt år siden, at hun satte sig selv fri ved at abdicere, og fra den ene dag til den anden var kalenderen da også næsten helt uden officielle forpligtelser.

LÆS OGSÅ: Prins Gustav og prinsesse Carinas store lykke: Vi har fået en datter

Noget af en omstilling efter 50 år som monark, men ikke desto mindre noget, der har vist sig som en fantastisk gave.

At Margrethe så at sige har fået tiden tilbage, er noget både hun og hendes venner nyder godt af. Og ikke mindst kan hun fordybe sig i sine mange kreative hobbyer.

I torsdags i sidste uge var hun med til præsentationen af det nye påfugletæppe på Pantomimeteatret i Tivoli, som hun har designet.

Hun fortalte bagefter, hvor rørende det havde været at se det færdige værk.

Dronningen har ellers kun malet meget lidt siden prins Henriks død i 2018.

– Det er jeg meget, meget rørt over og glad for – og lidt stolt også, sagde dronningen, der havde nydt at arbejde med farverne.

LÆS OGSÅ: 'Kærlighed hvor kragerne vender'-par lægger store planer

Hun har blandt andet taget udgangspunkt i en håndfuld halefjer fra de flotte fugle.

– Jeg så på ældre billeder fra det, og så så jeg på påfuglene, og det gik op for mig, at de var meget mere blågrønne, end de var gule, forklarede hun.

LÆS OGSÅ: Gustav åbner op om hemmelig kæreste: Helt anderledes

Artiklen fortsætter under billederne...

Sammen med Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixen, 59, grinede dronningen og råbte på Pjerrots opfordring hurra flere gange.
Sammen med Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixen, 59, grinede dronningen og råbte på Pjerrots opfordring hurra flere gange.
Dronningen foran Pantomimeteatrets flotte og nye påfugletæppe i Tivoli.
Dronningen foran Pantomimeteatrets flotte og nye påfugletæppe i Tivoli.

Tænker på helbredet

Under præsentationen var Pjerrot på scenen og bad alle – også dronningen – om flere gange at råbe et højt hurra. Det gjorde hun gerne, men betalte også omgående prisen i form af nogle alvorlige hosteanfald.

Som HER&NU sidste år kunne fortælle som de første, holdt den 84-årige majestæt op med at ryge kort efter en omfattende rygoperation, hun fik foretaget tilbage i februar. Hun havde ellers røget dagligt, siden hun var 17 år.

Da dronning Margrethe i sin nytårstale som regent fortalte, at hun ville abdicere, fortalte hun da også ærligt, at det skyldtes sit skrantende helbred.

– Tiden slider, og ”dårligdommene” bliver flere. Man overkommer ikke længere det samme, som man kunne engang, lød det ærligt.

LÆS OGSÅ: Heino afslører: Det ser man ikke på tv

Heldigvis har operationen været en succes, og dronningen er smertefri efter mange års rygproblemer. Og ved at træde tilbage har hun uden tvivl købt sig mere tid, så hun kan nyde et aktivt og mangeårigt otium.

LÆS OGSÅ: Ibi Støving bliver vært på nyt program