Forårsfriske bakkesangerinder: Ben, balder og bølgegang i barmen

HER&NU kiggede indenfor, da Dot, Tina, Sus og Ann havde kostumeprøve i Tina Grundwalds kostumebutik Amorin på Frederiksberg.

Bøgen er sprunget ud på Dyrehavsbakken, og det betyder, at de forårsfriske syngepiger i Bakkens Hvile er klar til bølgegang i barmen, drikkepenge i netstrømperne og pikant flirt fra scenen, når Bakkens Hvile har premiere d. 23. maj.

LÆS OGSÅ: Pernille Vermund anmeldt til politiet

HER&NU kiggede indenfor, da Dot, Tina, Sus og Ann havde kostumeprøve i Tina Grundwalds kostumebutik Amorin på Frederiksberg. Og ligesom cirkushestene sparker i boksen for at komme ud, når de lugter savsmuld, så sparker syngepigerne i stiletterne, så snart der kommer flæser og fjer på kjolerne.

Tina Grundwald har tilbragt tiden mellem tylskjoler og fjerboaer de sidste 55 år.

- Jeg har altid syet tøj, og i 4. klasse syede jeg en nederdel til pigerne i klassen. Min forældres venner havde Amorin, og som 14-årig startede jeg som sti-i-rendpige. Jeg fuldstændigt fascineret af denne her verden, og enten løber man skrigende bort, eller også bliver man her resten af livet, siger Tina Grundwald, 68.

LÆS OGSÅ: Hemmelighedsfulde Sarah Bro: Store planer for OL

Artiklen fortsætter under billederne...

Tina Grundwald i pink, Sus Mathiasen, 58, i lyseblå, Ann Farholt i lilla, 56, og Dot Wessman i gult er klar til en pikant sommer i Bakkens Hvile.
Tina Grundwald i pink, Sus Mathiasen, 58, i lyseblå, Ann Farholt i lilla, 56, og Dot Wessman i gult er klar til en pikant sommer i Bakkens Hvile.
– Kan du lide de her flæser, spørger Tina Dot, som får syet sin 20 år gamle Kenth Fredin-kjole om til 2024-sæsonen.
– Kan du lide de her flæser, spørger Tina Dot, som får syet sin 20 år gamle Kenth Fredin-kjole om til 2024-sæsonen.

Hele foråret har kendte skribenter som Leif Maibom og Flemming Jensen m.fl. skrevet nye, sprøde tekster til syngepigerne, og den får ikke for lidt, hverken af humor, sex eller friske indspark om tiden.

LÆS OGSÅ: Ibi Støving bliver vært på nyt program

- I forhold til en revytekst, så kan vores tekster have lidt mere pikanteri, uden at være vulgær, sjofel eller fræk. Vi sorterer de fleste fra, som tror, at det skal være rigtigt frækt. Det skal det ikke. Vi kan dog gå lidt længere og sige lidt mere end i de traditionelle revyer. Vi har altid haft et kritisk forhold til tiden og til mænd, fortæller Dot Wessman, 66, mens Tina sætter knappenåle i Dots kjole.

- Vi synger både om klima, og om at være queer, at få lov til at være den du er. Vi følger med tiden, men vi holder også fat i traditionerne som de klassiske ”Kan du ikke få den højere op, Marinus?”, ”Skal vi sove eller hva’?” og ”Gå med i lunden”. Vi har lidt til alle publikummer.

Holdet i år er fire forskellige, men modne kvinder, som alle har gode ben og ordet i deres magt. Deres forskelligheder afspejles også i deres kostumer. Sus er i lyseblå, Ann i lilla, og Tina i pink sætter sorte flæser på en gammel kjole, Dot har med.

LÆS OGSÅ: Uhh! Elvira Pitzner røber bryllupsplaner

- Jeg plejer at gå hen i min garderobe, hvor jeg i løbet af de sidste 48 år har samlet så mange kostumer, og så får jeg syet dem om. Det er vist fem år siden, jeg sidst har fået syet noget nyt. Det var Tina, som syede den helt fra bunden, og jeg har elsket den kjole. Jeg så en gammel film med Judy Garland og sagde til Tina, at jeg ville have en kjole magen til. En uge efter havde Tina syet den.

Dot, som overtog Bakkens Hvile efter sin mor, startede som servertrice i Bakkens Hvile i 1976 og blev syngepige i 1982. Hun har en privat lejlighed bag Bakkens Hvile, hvor hun og kæresten morten Messerschmidt bor i sæsonen.

LÆS OGSÅ: Mascha Vangs store plan: Vil videre nu

- Hvert år kan jeg se, når Bakken skal åbne. Jeg kan ikke sige en nøjagtig dato, men det er ca. midt i april Det er lyset. Hvert år, når lyset falder rigtigt, så begynder jeg at savne Dyrehavsbakken. Og så begynder jeg at tænke meget mere kreativt, siger Dot med et drømmende blik i øjnene.

- Det er det samme, når vi lukker ned for sæsonen. Jeg kan sidde oppe på scenen, hvor jeg har siddet hele mit liv, og se, hvornår det er højsommer. Og lige så snart det begynder at blive mørkt igen, så tænker jeg: ”Nu lukker Bakken snart”.

LÆS OGSÅ: Den hårde tid i rummet: - Jeg gik glip af meget