Fulde gardere gik amok på Amalienborg Slotsplads

Forsvarsministeriets auditørkorps bekræfter overfor HER&NU, at en række værnepligtige i Den Kongelige Livgarde er blevet straffet for lovovertrædelser på Amalienborg Slotsplads.

To berusede værnepligtige fra livgarden skabte i deres branderter så meget ravage på Amalienborg Slotsplads, at det er endt i adskillige militære straffesager.

Flere af sagerne fremgår af Forsvarsministeriets auditørkorps' årsberetning for 2023, som netop er udkommet.

Her kan man læse at en af de fulde gardere efterfølgende fik en bøde på 5.000 kroner.

– Den pågældende, som havde fri og var alkoholpåvirket, havde under et længere hændelsesforløb optrådt respektstridig over for flere vagter, idet han blandt andet fik en vagt til at ”slå ham til ridder” med en sabel, tog en skilderkappe og skråhuer, fik udleveret et gevær fra en vagt og lod sig fotografere med det, og urinerede på en vagts standplads, står der blandt andet i årsberetningen.

LÆS OGSÅ: Janni Ree jubler: Baby på vej

Her fremgår det ikke, hvor episoderne fandt sted, men Forsvarsministeriets auditørkorps bekræfter overfor HER&NU, at det var på Amalienborg, og at det drejer sig om værnepligtige i Den Kongelige Livgarde.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Frederik og Marys stærke parløb

Garderne på disse billeder har så vidt vides intet med de nævnte sager at gøre.
Garderne på disse billeder har så vidt vides intet med de nævnte sager at gøre.

Også kammeraterne, der var var på vagttjeneste ved de kongelige palæer, endte med at få bøder for at indlade sig med dem.

– En værnepligtig vedtog en bøde på 2.500 kr. for vagtforseelse, idet den pågældende under vagttjeneste indlod sig med to berusede værnepligtige, som havde fri, idet han trak sin sabel og slog de berusede værnepligtige på skuldrene med sablen, imens de knælede, således at det lignede en ridderslags-ceremoni.

Ifølge årsberetningen var der også en stor bøde til en anden garder for at overlade sit skarpladte våben til en af de berusede.

– En værnepligtig vedtog en bøde på 3.000 kr. for vagtforseelse, idet han under vagttjeneste indlod sig med en beruset værnepligtig, som havde fri, og overlod sit skarpladte automatgevær til den berusede værnepligtig, som skulle fotograferes med våbnet. Ved bødefastsættelsen indgik det som en skærpende omstændighed, at sagen angik et skarpladt våben.

LÆS OGSÅ: Mascha Vangs store plan: Vil videre nu

Garderen på dette billede har så vidt vides intet med de nævnte sager at gøre.
Garderen på dette billede har så vidt vides intet med de nævnte sager at gøre.