Sarah Louise Christiansen
Sarah Louise Christiansen

Sarah Louise: Kunsten har hjulpet mig igennem svære tider

Sarah Louise Christiansen er hjulpet igennem en hård periode af sin kreative side.

Sarah Louise Christiansen er særdeles kreativ. Tidligere har hun vist sin kreative side frem i abstrakte malerier, men nu er blyanten og penslen begyndt at lave motiver.

LÆS OGSÅ: 'Bagedysten' vender tilbage: Skal du med?

Artiklen fortsætter under videoen af Christian Grau.

Ifølge Sarah Louise arbejder hun ud fra, hvilken fase hun selv er i, og lige nu er hun i en god fase, men sådan har de seneste år ikke været.

- De sidste par år har været udfordrende. Jeg har skullet arbejdet meget med mig selv, og hvad jeg vil fylde mit liv med. I takt med, at jeg har sorteret ud både på det personlige plan, men også arbejdsmæssigt og ændret en masse og omstruktureret, så er overskuddet også vokset, og dermed er der også blevet mere plads og tid til at male, fortæller Sarah Louise til HER&NU.

LÆS OGSÅ: GVFB-Mark er klar til ny kæreste

Selvom Sarah Louise altid har malet og tegnet, så har der med tre børn ikke altid været tid til det, men nu har hun givet sig selv tid i takt med, hun også kan mærke, hvordan kunsten har været med til at hjælpe hende igennem perioden.

- For mig personligt giver det mig en ro og fokus at begrave mig i det kreative. Der findes egentlig ikke kritik i den verden, men kun en bekræftelse på, at alle er forskellige, og det er helt ok. Kunst er min vej til at leve. Uden min kunst ville jeg ikke få ventileret al det stress, jeg til tider har skulle stå igennem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sarah Louise Christiansen elsker at udfolde sin kreative side gennem portrætter og kunst generelt.
Sarah Louise Christiansen elsker at udfolde sin kreative side gennem portrætter og kunst generelt.

Sarah Louise ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad der har gjort livet svært, men udtaler:

- Jeg har det godt nu, men jeg kan godt mærke, at jeg har ændret mig radikalt. Jeg skal fortsat passe på mig selv. Jeg er blevet mere sensitiv og opmærksom på, hvad jeg omgiver mig med. Hvad der præcis ligger til grund for udfordringerne er en blanding af flere perioder og oplevelser.

LÆS OGSÅ: Skuespillerpar venter barn nummer to

Mere tid

Det er ingen hemmelighed, at Sarah Louise fortsat har tre børn, så tiden til kunsten har hun skulle grave frem og prioritere.

- Jeg har blandt andet skåret væsentlig ned for influencer-delen og lever et mere privat liv. Jeg har solgt mine virksomheder, da det giver mig mere tid til mine børn og mig selv. Samtidig har jeg fået en stilling i en international virksomhed som CVO = Chief Visionary Officer, som giver mig muligheder både med mine eksisterende foretagender inden for design og udvikling. Jeg sidder stadig med både udvikling af Auka og NFT super lab (skønhed og Beauty konceptet og blockchain teknologi), men jeg har solgt det og kan dermed fokusere på det, jeg bedst kan lide - nemlig den kreative del og udvikling. Så jeg er stadig aktiv med de samme forretninger, men på et plan så jeg ikke knækker nakken på det og med et dygtig og kompetent hold bag mig.

LÆS OGSÅ: Kåre Quist reagerer på bruddet: Jeg er ikke illoyal

Artiklen fortsætter under billedet.

Et ar Sarah Louises seneste kunstværker
Et ar Sarah Louises seneste kunstværker

Mormor med i kunsten

Hvis du ikke lige kan gennemskue, hvilket kunst Sarah Louise står bag, så er det måske, fordi hun ikke bruger sit eget navn.

- Jeg bruger navnet Vangaard i kunsten. Det var min mormors efternavn. Hun har haft en stor betydning for mit liv. Jeg vil nærmest kalde hende grunden til, at jeg kom igennem min barndom i ét stykke. Hun symboliserer håb og kærlighed for mig, og derfor føltes det rigtigt at tage hendes navn, fortæller Sarah Louise.

LÆS OGSÅ: Afbrød tv-optagelser: Casper Christensen indlagt

Sarah Louise har tidligere ikke lagt skjul på, at hun havde en hård barndom, hvor hun blev slået og truet, og her var hendes mormor en tryg base til livet, derfor er mormor også med i kunsten, hvor Sarah Louise udtrykker sine følelser.

Kunsten dømmer ikke

Ifølge Sarah Louise er kunst ikke underlagt regler for, hvad det skal betyde.

- Det giver mig og dem, der kigger på det friheden til at føle og læse det, præcis som det falder dem ind. Alt er relativt i forhold til kunst. Et og samme billede kan både være smukt, grimt, uhyggeligt eller opløftende, alt efter beskueren. Hvilket er fascinerende og meget sigende i forhold til menneskeheden og vores måde at opleve verden på helt forskelligt. Noget der ofte ikke er plads til i samfundet, da folk ofte har behov for at sætte folk i båse. Kunst giver et frirum til at være, præcis den man føler man er, uden noget er rigtig eller forkert, fortæller Sarah Louise og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Mette Blomsterberg viser kæresten frem for første gang

- Jeg har altid elsket kunst, kreativitet og følelsen af at skabe som jo giver genklang i alt, hvad jeg laver. Det var også det, der vakte min interesse for nft og blockchain teknologi, som gør det muligt at skabe unikke værker online. Jeg arbejder bl.a. på at skabe et virtuelt galleri, som folk kan besøge med VR briller. Så kan de opleve kunst i virkelig størrelse og købe det både som en nft og få det sendt hjem fysisk. Vi bevæger os meget hurtigt ud i et teknologisk univers, hvor kreativitet kan få et helt nyt liv. Ikke at det ene skal udelukke det andet, men det er blot en tilføjelse til den eksisterende verden.