Mai Manniche trækker i land: Må ikke bruge kongehuset

Nu har smykkedesigneren indset, at hun ikke må bruge billeder af dronning Mary til at reklamere for sine smykker.

De seneste par måneder har Mai Manniches Instagramprofil været prydet med billeder af dronning Mary, der ifølge billedteksten var iført smykker fra Mais smykkebrand JewlsCPH.

LÆS OGSÅ: Line Hoffmeyer markerer særlig mærkedag med vigtigt budskab

Det fik gang i en større diskussion på Reddit, hvor brugerne anklagede Mai for at bruge dronningen som "reklamesøjle" samt bruge billederne uden kongehusets tilladelse.

Derfor tog HER&NU/Realityportalen for knap en måned siden kontakt til kongehusets kommunikationsafdeling, og for et par dage siden vendte de tilbage med svaret, at de ikke har ønsket at kommentere den konkrete sag.

De henviser dog i svaret til deres hjemmeside, hvor det fremgår, at kongehuset og den kongelige familie ikke ønsker at indgå i markedsføringssammenhænge.

Og dét er i dag også gået op for Mai Manniche. Det skriver hun i et opslag på sin Instagram.

LÆS OGSÅ: DR-deltagere er blevet mødre til tvillinger

- Gennem mere end 15 år har vores smukke, intelligente Dronning båret mine smykker. Siden tronskiftet er jeg med stolthed begyndt at vise billederne. Det viser sig, at det må jeg ikke, og derfor har jeg nu fjernet alle billederne, skriver Mai til sit opslag.

På Reddit havde diskussionen også floreret omkring, hvorvidt det rent faktisk var smykker fra JewlsCPH, som dronning Mary bar på billeder, eller om Mai senere havde designet dem, så de lignede smykkerne på billederne.

Det slår Mai dog fast ikke er tilfældet.

- Lad mig dog lige for en god ordens skyld - da jeg ved, at Reddit formentlig nu koger over - det ER mine smykker, så i kan være helt rolige, skriver Mai videre.

LÆS OGSÅ: Simon Stenspil afslører nyt tv-projekt: En drengedrøm

Det var ellers blevet til en god håndfuld opslag med billeder af dronningen siden 1. januar - senest for et par dage siden - men nu er det altså slut med at bruge dronningen som model for smykkerne.

- Jeg fjerner alene opslagene, da Kongehuset naturligt nok ikke må bruges i kommercielle sammenhænge. Jeg viste billederne som stolt designer - og det er jeg fortsat, afslutter hun.

LÆS OGSÅ: Frygter personlig hetz: Gustav Salinas udsat for hærværk