Louise forvandler genbrug til grønt guld: Alt kan sælges

Udover at Louise Gade Sig brillerer som DRs vejrvært, har hun også et klimavenligt bijob, hun kører ved siden af.

DRs vejrvært Louise Gade Sig har stor succes med et projekt, hun søsatte ved årsskiftet. Louise følger en norsk influencer @pengesnakk på Instagram, og hun har inspireret Louise til at sælge 100 brugte ting på et år.

LÆS OGSÅ: Sag mod Natascha Linea frafaldet: - Mine børn skal hjem nu

Artiklen fortsætter under videoen...

– Jeg elsker i forvejen at købe og sælge brugte ting, og 100 lød som et vildt tal, men som en god udfordring. Jeg elsker udfordringer og havde i forvejen lyst til at få ryddet op og forholde mig til tingene i mine skuffer og skabe, fortæller Louise Gade Sig, 39, som gerne indrømmer, at hun havde mange ting i hjemmet i Aarhus, hun ikke bruger.

Hun er ikke i tvivl om, at man stort set kan sælge alt brugt.

– Forleden solgte jeg en indrammet Picasso-plakat, som jeg haft til salg på DBA til 400 kr. i to år. Men pludselig ud af det blå blev den solgt, uden at køberen forhandlede om prisen. Du skal aldrig give op på dine salg, siger Louise grinende.

LÆS OGSÅ: Sofie og Rasmus taler ud: Sådan går det i dag

Den billigste og dyreste ting, Louise har solgt er en børnebog om Gurli Gris til 12 kr. og en radiatorskjuler til 1000 kr.

– Det skøreste jeg har solgt er en gammel Toblerone-kasse til 25 kr. Min automatreaktion ville have været at klappe den sammen og smide den i papcontaineren. Jeg har også solgt en ølkasse, hvor jeg i annoncen skrev, at den kunne bruges som sofabord.

LÆS OGSÅ: WHAT! Mads Mikkelsen i ny film med Beyoncé

Louise har en klar plan med de penge, hun tjener.

– Siden 1. januar har jeg tjent 8342 kr. Dem investerer jeg i nogle bæredygtige fonde, dvs. i aktier med fokus på klimahensyn. Privat har jeg investeret i et par år, og det handler selvfølgelig om at tjene penge. Jeg er flasket op med at købe og sælge brugt. Og med mit job som vejrvært, har jeg fået stor fokus på klima.

LÆS OGSÅ: 'Bachelorette'-bejler scorer værtsjob

Artiklen fortsætter under billederne...

– En kæmpestor Tobleroneæske har nu fået nyt liv som sangskjuler til en 60-års fødseldag, efter jeg i salgsannoncen skrev ”Kan bruges som sangskjuler”.
– En kæmpestor Tobleroneæske har nu fået nyt liv som sangskjuler til en 60-års fødseldag, efter jeg i salgsannoncen skrev ”Kan bruges som sangskjuler”.

Giver ro i hovedet

Der bliver længere og længere mellem rodet hjemme hos Louise, kæresten Morten og deres tre døtre Leonora, ni, Madelin, syv, og Karla Noelle på tre år.

– Udover at gøre noget for klimaet, så har det at få solgt en masse ting også givet plads, luft i hjemmet og ro i hovedet. Det er dokumenteret, at kigger man på rod hjemme hos sig selv, så stresser man, fordi hjernen fortæller dig, at du har noget uafsluttet. Sådan har jeg det, og jeg kan mærke en lille forløsning hver gang, jeg får solgt noget.

– Vi joker lidt med, at man skal holde fast i sine ting herhjemme, men jeg sælger selvfølgelig ikke noget uden familiens velsignelse. Morten og jeg har aftalt de voksenting, jeg sælger videre, og meget af mit salg har været børneting, siger Louise, der ikke vil have flere børn.

Hun ser med tilfredshed på at genbrug vinder indpas.

– Mine børn har en klar opfattelse af, hvad der foregår, og for dem giver det god mening, at vi sælger ting videre. Det er ikke for dem, som det var, da jeg var barn, tabubelagt få legetøj, som andre børn har leget med eller overtøj, som andre børn har gået med, så længe kvaliteten er ok. Det er vidunderligt, at den nye, unge generation ikke ser genbrug som noget underligt, negativt eller flovt, eller forbinder genbrug med at være fattig.

LÆS OGSÅ: Raser efter 'Kærlighed hvor kragerne vender': Følelseskoldt

Louises salgstips

* Drop sentimentaliteten, når du går dit hjem efter for ting, du ikke bruger længere.

* Skriv en præcis annoncetekst med mærke og vær åben om mangler og slitage.

* Tag gode billeder i dagslys uden rod i baggrunden.

* Tilføj søgeord til en lampe som loftspendel, spisebordslampe, belysning

* Sæt prisen efter markedet. Undersøg, hvad andre sælger det samme for og sæt prisen lidt under.

* Vær allergivenlig. Folk sætter pris på ting fra et røg- eller dyrefrit hjem, og at tøj er vasket i Neutral.

* Svar hurtigt på henvendelser, så får du solgt hurtigt

LÆS OGSÅ: Chokerende drejning: Ny kæreste kort efter optagelserne

– Jeg har også solgt mine gamle Sand-briller. Jeg opgav bare styrken i annoncen og har hverken bygningsfejl eller et kompliceret syn. Jeg tog chancen, og de blev solgt ret hurtigt for 100 kr.
– Jeg har også solgt mine gamle Sand-briller. Jeg opgav bare styrken i annoncen og har hverken bygningsfejl eller et kompliceret syn. Jeg tog chancen, og de blev solgt ret hurtigt for 100 kr.