30 år som upassende: Jeg vil bare hygge mig

I 30 år har Uffe Holm underholdt folk omkring sig som komiker.

Allerede i 4. klasse vidste Uffe Holm, at han var sjov, og han optrådte til familiefesterne i Solrød Strand.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Datede i ugevis

– Min mormor, Anni, sagde, at jeg skulle være skuespiller. Det var det, der var dengang. Entertainere og sangere. Men ikke komikere. Både Dean Martin, Linje 3 og Eddie Skoller var jo båret af musik, siger Uffe Holm.

Uffe med hustruen,
Malene, som han
har været sammen
med i 27 år, og
børnene Holly og
Texas, som i dag er
ni år og 15 år. – Det
er det her, det hele
handler om. Min
dejlige familie. Alt
andet er jo bare
sjov og ballade.
Uffe med hustruen, Malene, som han har været sammen med i 27 år, og børnene Holly og Texas, som i dag er ni år og 15 år. – Det er det her, det hele handler om. Min dejlige familie. Alt andet er jo bare sjov og ballade.

Når Uffe Holm i oktober tager på turné med sin nye forestilling 'Uffe Holm Show 5', så er det samtidig en fejring af hans 30-års komikerjubilæum.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson afslører barn: Den største velsignelse

– I 1992 så jeg Casper Christensen optræde til et John & Aage-show. Jeg var kæmpefan af John & Aage, men de havde jo paryk og briller på. Casper stillede sig bare op som sig selv, tog mikrofonen og sagde: ”Halløj”. Da jeg så Casper optræde, blev jeg forelsket i standuppen, og det har jeg været siden, fortæller Uffe Holm, 47.

LÆS OGSÅ: 'Ups, vi er voksne'-Jeff i smertehelvede: Bundet til kørestol

Giv den gas

Uffe har arbejdet, siden han var 10 år. Første pakkede han ordrer i sin fars værkstedsfirma, så blev han afrydder på et diskotek, dernæst på McDonalds og på Grand Hotel som piccolo og så postmand.

Uffe dansede sig sammen
med Karina Frimodt til en
andenplads i ”Vild med
dans”. – Vi burde have
vundet, men jeg kørte en
alt for straight stil. Sort
tøj og god stil, ikke pailletter og tuderi og krammeri. Jeg så den komme, at vi tabte. Men det
var fedt at være med i
fællesskabet.
Uffe dansede sig sammen med Karina Frimodt til en andenplads i ”Vild med dans”. – Vi burde have vundet, men jeg kørte en alt for straight stil. Sort tøj og god stil, ikke pailletter og tuderi og krammeri. Jeg så den komme, at vi tabte. Men det var fedt at være med i fællesskabet.

– Da jeg droppede ud af Handelsskolen, tog jeg et år til Val Thorens og optrådte for skigæster. Hjemme igen kom der vildt gang i at optræde. Min mor ønskede nok for mig, at jeg fik noget at falde tilbage på, men min far sagde: ”Bare giv den gas. Det er lige dig. Bare kom af sted”. Det siger jeg også til unge mennesker i dag: ”Find noget, du brænder for, gider at stå op til og hygger dig med”. Hele mit liv og min karriere har handlet om at hygge sig, siger han. Uffe Holm har aldrig været mærket af, at han ikke fik en uddannelse.

LÆS OGSÅ: Stopper i 'Løvens Hule'

– Jeg har altid haft højt selvværd og meget selvtillid. Det er ret vildt, for jeg har Tourette-syndrom og er ordblind. Jeg rykker på tingene uden at tænke over det. Under coronaen fik jeg stablet 32 shows på benene for folk, som sad inde i en bil. Og på fire dage fik jeg etableret webshoppen 'Gak og løjer', hvor vi sendte pakker ud, så det lignede sexlegetøj. Når Uffe kigger tilbage på standuppen, så er den meget forandret.

Uffe har et tæt forhold til far, Hans,
og mor, Sussie. – Mine forældre har
altid støttet mig. De har set alle
mine shows og var med til ”Vild med
dans”. Jeg ved, at de er stolte af mig.
Uffe har et tæt forhold til far, Hans, og mor, Sussie. – Mine forældre har altid støttet mig. De har set alle mine shows og var med til ”Vild med dans”. Jeg ved, at de er stolte af mig.

– Dengang var det hele jo bare sjov og ballade. Nu er der en del komikere, som har budskaber. Jeg synes jo sagtens, at man kan lave en sjov joke om at brænde koranen af. Men hvis du begynder at belære folk om, hvorfor det er forkert og hvad, vi skal holde fast i, så ryger det sjove. Så skal de blive politikere i stedet. Jeg vil jo bare gerne have, at folk griner og hygger sig. Jeg har personligt masser af meninger, men de er lige meget.

LÆS OGSÅ: Mette Helena indrømmer: Brugte Tinder til at få renoveret sommerhus

Går imod strømmen

– I dag kan vi ikke grine af alt. Vi må ikke grine af en 17-årig dreng, som kommer i kjole med hår på benene og en helt skæv makeup. Selvom mange vil tænke ”stakkels dreng”, så vil de sige: ”Det kan jo være, at han vil se så - dan ud”. Jeg siger: ”Jo, men hvis han vil være en pige, så kunne det jo lige være, at hans mor skulle hjælpe ham med at lægge makeup”. Det må vi ikke grine af, for han er jo forvirret, og det er synd for ham.

– Jeg blev politianmeldt for
blasfemi. Joken
handlede om
Jesus, der, efter
at have hængt
på korset, onanerede gennem
hullerne i hans
hænder. Det
må man ikke
lave sjov med i
Danmark.
– Jeg blev politianmeldt for blasfemi. Joken handlede om Jesus, der, efter at have hængt på korset, onanerede gennem hullerne i hans hænder. Det må man ikke lave sjov med i Danmark.

Uffe Holm går imod strøm - men, og han sier ikke sine jokes gennem et filter.

LÆS OGSÅ: Efter 'Forræder': Sådan er Julia Sofia og Sarahs forhold i dag

– Jeg siger det hele i det nye show. Hvis jeg skulle følge ”reglerne”, så ville der være ting, jeg ikke kunne sige. Det gider jeg ikke. Jeg er simpelt - hen blevet for gammel. Jeg har et godt, fast publikum, som elsker mig for det, jeg laver. Og mine gode venner, som jeg respekterer, siger: ”Du må aldrig stoppe med det. Vi har brug for det, du gør, for hold nu kæft, det er blevet kedeligt.”.

LÆS OGSÅ: Claus afslører: Sådan bliver brylluppet

– Folk tror, at jeg går efter at provokere. Det har jeg aldrig gjort. Og heller ikke at gøre nogen kede af det. Men jeg har gået efter, at folk sagde: ”Aj, det sagde du bare ikke, det der. Det var simpelthen bare så upassende”. Og hvis der ikke er nogen ond mening bag det, så er det ok at sige noget upassende.