Fem ting, du ikke vidste om 'Sommerdahl'

Den populære serie kører på femte sæson, og selvom karaktererne efterhånden er velkendte for alle krimi-fans, er der måske stadig ting, du ikke vidste om 'Sommerdahl'.

Nu kan du glæde dig til at følge Dan og Flemming i otte nye afsnit, når de bekæmper Helsingørs – overraskende høje – kriminalitetsrate. Selv hvis du trofast har fulgt med i de første fire sæsoner, er der stadig nogle detaljer ved den spændingsfyldte krimiserie, som du måske ikke kender til:

LÆS OGSÅ: Mathias Käki afslører: Sådan går det med kærligheden

1. Inspireret af en bogserie

'Sommerdahl' er løst inspireret af den danske krimiforfatter Anna Grue og hendes bøger om detektiven Dan Sommerdahl.

Selvom han deler navn med Peter Myginds karakter, er det ikke en tro kopi. I bogen arbejder Dan på et reklamebureau – og altså ikke som chefefterforsker hos Helsingør Politi.

2. Venskab på skærmen og privat

Peter Mygind og André Babikian, som spiller karaktererne Dan og Flemming, har også udviklet et særligt venskab uden for skærmen.

I et stort interview med DR i 2022 afslørede André, at Peter var en god støtte for ham under optagelserne til sæson et, hvor han gik gennem en skilsmisse.

3. 'Sommerdahl' slog seer-rekord

'Sommerdahl' bliver sendt på TV 2 Charlie, og det har sikret kanalen deres højeste seertal for en premiere nogensinde. Det skete i 2021 under første afsnit af anden sæson, hvor 709.000 seere sad klar foran skærmen.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer med stor afsløring: Bliver vært

4. Solgt til udlandet

'Sommerdahl' er en stor succes i Danmark, men den er også et hit i udlandet. Serien bliver vist i cirka 40 lande – herunder Holland, USA og Tyskland. Særligt i sidstnævnte har succesen været til at mærke. Allerede i de første to afsnit af sæson tre var der mere end tre millioner tyskere, der fulgte med.

5. Der er flere sæsoner på vej

Selvom sæson fem først lige er gået i gang, kan du allerede glæde dig til mere.

Optagelserne til sæson seks er nemlig startet, og da HER&NU mødte Laura Drasbæk på et pressemøde, kunne hun afsløre, at spændingen ikke stopper der.

– De er allerede begyndt at snakke om syvende (sæson, red.), fortalte hun.

Om syvende sæson bliver til mere end bare en overvejelse, må vi vente med at finde ud af, men der er altså masser at glæde sig til for alle 'Sommerdahl'-fans.

LÆS OGSÅ: Peter Myginds fortid: På kanten af loven

Se 'Sommerdahl' hver søndag på TV 2 Charlie og på TV 2 Play klokken 20:40.