'Alene i vildmarken'-vinder: Jeg var ikke klar til at komme hjem

Christian Hjort blev vinderen af 'Vildmarken' i programmets syvende sæson. Men det var ikke nemt at komme hjem efter det norske eventyr.

Knækkede kindtænder og oversvømmede fiskestationer. Der skal mere til, for at Christian Hjort forlader vildmarken.

LÆS OGSÅ: Jim Lyngvild kaster sig ud i nyt eventyr

Faktisk måtte familien ud og hente den nordiske indianer, da Christian vandt den syvende sæson af 'Alene i vildmarken'. Selv i den ubarmhjertige norske vildmark havde Christian fundet sig til rette, og hvis det stod til ham, kunne han sagtens være blevet et par uger til.

- Jeg havde det simpelthen så godt. Jeg var i balance. Jeg havde varme, og jeg havde mad. Jeg havde så meget, som ikke er blevet vist, men jeg havde meget, som jeg havde tænkt mig at lave efterfølgende. Jeg hyggede mig rigtig meget, og jeg var ikke klar til at komme hjem, fortæller Christian.

LÆS OGSÅ: Helene åbner op: Svær fortid med utroskab, tab og uopdaget diagnose

Ikke klar

En stor del af at overleve i vildmarken er den psykiske tilpasning til den primitive levevej. Hvis man mestrer den, så er der langt større chance for, at kunne overleve i flere uger med den sult og kulde, der lurer i naturen. På bagsiden af medaljen er tilpasningen til det normale liv, når deltagerne engang kommer hjem igen.

Efter Christians sejr viste det sig også som en udfordring at komme ud af vildmarken igen.

- Det var ret svært for mig at komme hjem denne gang. I sæson et, der tog jeg selv beslutningen. Der lavede jeg den fulde cirkel, og jeg vidste, at nu var jeg mættet af oplevelser, og jeg skulle ikke starte flere projekter. Nu skal jeg hjem til dem, jeg elsker, fortæller Christian og fortsætter:

- Her i sæson syv, der var jeg ikke klar til at komme hjem på dag 42. Det var fuldstændig vidunderligt at inddrage min familie i det eventyr, som det er, og at kunne vise dem, at her har jeg boet i stedet for at komme hjem og fortælle dem om det. Så det er jeg gennemført lykkelig over, men det gjorde mig ikke noget, hvis det havde heddet dag 56 for eksempel.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Fik hjælp af stjerne fra ‘Løvens Hule’

Kom ikke med hjem

Det var også en chokeret og rørt vildmand, der for første gang i 42 dage hørte sin lille datters stemme. Under et opstillet lægebesøg kom hele familien listende gennem mos bunden, og det kom bestemt som lidt af en overraskelse for Christian.

- Det har været svært for mig at komme hjem, fordi jeg er sådan en type, som knytter mig rigtig meget til det, jeg er i. Når det er så intenst, som vildmarken er, så sker det endnu mere. At få at vide på få sekunder, at jeg er færdig, at jeg har vundet, og at jeg skal hjem, så stod jeg der i min egen verden og havde planlagt, at jeg skulle fiske i aften og spise et stykke af denne fisk. Så det tog mig langt tid at komme helt hjem i den forstand, at der var noget af mig ude i skoven i endnu, som lige skulle svæve hele vejen hjem.

Christian nåede at smide omtrent 21 kilo på turen, hvilket svarer til et halv kilo dagligt fordelt over de 42 dage. Han har dog ikke fået fikset sin kindtand, der måtte lade livet for særligt standhaftige knogler i et fiskehoved. I dag arbejder Christian på et gods som skov- og marketings-ansvarlig, og han håber at komme ud og holde foredrag om hans oplevelser i denne sæson. Han kan allerede nu bookes, og han kan findes på @nordicindian og @christianbhjort.

LÆS OGSÅ: Efter 'X Factor'-flirt: Sådan går det med Clara og Samuel i dag