Lise Rønne, 'Forræder', 2023
Lise Rønne, 'Forræder', 2023

Bag kulissen i ‘Forræder’: Produktionen i kæmpe kontroltab

Da 'Forræder' skulle optages, blev det gjort på en markant anderledes måde, end man plejer.

I aften går det løs, når TV 2's nye underholdningsprogram 'Forræder' løber over skærmen. Her er Lise Rønne spilleder for 18 kendte danskere, der er hemmeligt udvalgt til at være enten loyale eller forrædere i det nervepirrende krimimysterium.

LÆS OGSÅ: Se den rørende video: 'Årgang 0'-Stephanie i tårer

Artiklen fortsætter under videoen...

Men det var ikke kun nervepirrende for spillerne at være med. Det var også intenst for produktionen - på flere måder.

I spillet gælder det for de loyale om at afsløre forræderne, før de bliver myrdet, og omvendt gælder det for forræderne om at myrde de loyale en efter en uden at blive opdaget. Derfor forsøger spillerne konstant at analysere og gennemskue hinanden.

LÆS OGSÅ: Christian Degn fik royalt besøg: Så bliver det ikke større

Derfor var det også vigtigt, at ingen fra produktionen kom til at afsløre det mindste over for spillerne. Det betød, at der var fuldstændig vandtæt mellem spillerne og produktionen, for alt kunne pludselig tolkes som et tegn.

- Det er et kæmpe kontroltab og en helt ny måde for os at lave tv på, siger. Vi gav de medvirkende et sæt spilleregler og slap dem så ellers løs i spillet uden at kunne påvirke noget som helst. Det var virkelig specielt, har underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech fortalt til TV 2 og tilføjet, at det var meget intenst at producere programmet.

For produktionen betød det taktiske spil altså, at de måtte tage alternative metoder i brug under optagelserne og arbejde på en måde, de aldrig havde prøvet for.

Produktionen måtte ikke tilrettelægge optagelserne ved for eksempel at justere på, hvordan spillerne skulle placeres i forskellige situationer for at få gode tv-billeder.

Ingen fra produktionen måtte kommunikere med de medvirkende undervejs. Kameramændende måtte ikke engang fortælle spillerne, hvad klokken var.

LÆS OGSÅ: Mette Sommers kæreste så hende date på tv: Det har ikke været særlig rart

Når spillerne skulle interviewes på kamera, så skulle intervieweren altid sidde bag et klæde, så spilleren ikke kunne se vedkommendes kropssprog eller ansigtsudtryk.

De 18 spillere var fuldstændig afskåret fra omverdenen under optagelserne, bortset fra 40 minutter om dagen, hvor de havde adgang til deres telefoner og måtte ringe hjem.

Produktionen var opslugt af spillet

Ligesom TV 2 håber på, at seerne fremover vil være klistret til deres skærme hver aften de næste otte fredage, hvor programmet bliver sendt, så var produktionen selv fuldstændig opslugte af at følge med i spillet.

Det var nemlig nervepirrende bare at se på det hele udfolde sig.

- Den paranoia, som deltagerne havde, spejlede vi fuldstændig i produktionen. Vi var i konstant alarmberedskab, har Thomas Richardt Strøbech fortalt til TV 2 og tilføjet, at han selv var opslugt af, hvad de medvirkendes næste træk ville være, og hvilken teori der nu blev den gældende.

LÆS OGSÅ: Klippet ud af 'Bachelorette': Her er Morten og Stigs sang

Derfor var følelsen af paranoia at mærke i døgndrift for produktionen, og underholdningsredaktøren forlod da heller ikke slottet i de ti dage, optagelserne stod på.

'Forræder' har premiere på TV 2 og TV 2 Play fredag 28. juli. Der er otte programmer i alt.

LÆS OGSÅ: Vingegaards fremtidsplaner: Vil have flere børn