TV 2-deltager er blevet far: Mirakelbaby

Nikolaj er for få uger siden blevet far til tre.

Nikolaj Saabye fra 'Først til verdens ende' rejste ud i verden kort efter, hans hustru Mie havde taget en positiv graviditetstest. Selvom parret har to drenge i forvejen, kom testsvaret bag på dem.

- Vi fik vores førstefødte uden problemer, men med barn nummer to var vi igennem et langt fertilitetsforløb. Alt var lige pludselig slukket, fordi jeg havde fået sukkersyge og stofskiftesygdom undervejs, og Mie havde lav æg-reserve, så de sagde, "I kan ikke få flere børn". Så vi var på privat fertilitetsbehandling, og det lykkedes så at få barn nummer to, fortæller Nikolaj til HER&NU og fortsætter:

- Vi havde så åbenbart haft en enkelt gang, hvor det helt naturligt er lykkedes. Så barn nummer tre kom ud af ingenting, og vi var meget enige om, at sådan en gave kunne vi ikke sige nej til, fortæller Nikolaj.

LÆS OGSÅ: 'Først til verdens ende'-Nikolaj afslører sygdom: Derfor brød jeg sammen

Se billedet af Nikolaj og lille Hannibal herunder:

Så for blot 14 dage siden blev parret forældre til lille Hannibal, og selvom fødslen gik planmæssigt, opstod der komplikationer.

- Fødslen tog fire timer, men så sad moderkagen fast, og hun tabte en masse blod, og Hannibal trækkede ikke vejret ordentligt, så han røg i kuvøse og fik ilt. Hannibal blev kørt den ene vej, og Mie blev akut kørt den anden vej, fortæller Nikolaj.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen afviser vold: Jeg har aldrig slået hende!

Mie tabte næsten tre liter blod.

- Hun blev akut opereret, og jeg stod med en baby, der var kørt den ene vej, og en kone, der kørte den anden vej. Hvad fanden gør man så?, spørger Nikolaj.

LÆS OGSÅ: 'Løvens Hule'-investor i babylykke

Ifølge Nikolaj nåede Mie at beordre ham til at gå med deres nyfødte, inden hun blev kørt væk.

- Den havde vi ikke lige set komme, for alt var godt, men fra det ene øjeblik til det andet ændrede alt sig, fortæller den nybagte far.

LÆS OGSÅ: René fra ‘Først til verdens ende’: Sclerose ændrede mit liv 

Mie og Hannibal lå indlagt i seks dage.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Fik besked på turen

Da Nikolaj og lillebror Jeppe indgik i tv-programmet på TV 2, gik Jeppe med uvished om, at han igen skulle være onkel. Mie skulle til nakkefoldsscanning, mens Nikolaj var med i tv-programmet, og Nikolaj aftalte med produktionen, at han fik besked, hvis noget var galt.

- Jeg fortalte det til Jeppe, mens vi var i Corona-isolation. Min plan havde hele tiden været, at jeg først ville sige det, hvis der ikke var noget galt, fortæller Nikolaj.

LÆS OGSÅ: Linse efter tur til Ukraine: Jeg er ændret

Foruden lille Hannibal har Nikolaj og Mie drengene Sylvester på 11, Valentin på 5 år.