Amalie Szigethy lider af angst: Sådan begyndte det

Amalie lider af angst, og det har hun gjort det meste af sit liv. Men som 'Forsidefrue' og mor til to har hun ikke tid til at tage sig af problemet.

Man føler ellers, at man gennem en række af realityprogrammer har lært 29-årige Amalie Szigethy godt og grundigt at kende. Men nu åbner hun op om, at hun faktisk det meste af sit liv har kæmpet mod angst.

Det ser man bare ikke, for hun er jo altid i godt humør - og de sidste år har Josephine og nu også Hannahs behov stået i første række.

LÆS OGSÅ: Janni Ree opløst i tårer: Livet er sårbart

Angsten kom første gang, da hun blev teenager.

- Det kom, da jeg begyndte at blive kvinde. I takt med det begyndte jeg at bekymre mig om brystkræft og underlivskræft. Pludselig begyndte jeg at holde øje med sådan nogle ting, og det hobede sig op hos mig. Pludselig så jeg hele tiden tegn på, at jeg var syg. Jeg følte hele tiden, at jeg pludselig havde ondt i min arm eller min brystkasse, og så tænkte jeg straks, at jeg skulle herfra, fortæller Amalie til Realityportalen.

Især da hun blev vaccineret mod livmoderhalskræft, begyndte hun at tænke meget over, at man kan blive syg.

LÆS OGSÅ: CHOK: Katerina Pitzner anholdt

Amalie gik med bekymringerne selv, og det var aldrig noget, hun kom i behandling for. Men hun snakkede meget med sin mor om det.

Den vender tilbage

I perioder blev det bedre, og nogle år har baben fra 'Forsidefruer' ikke mærket til angsten. Men da hun i 2016 blev gravid med Josephine, vendte den tilbage med fuld kraft, og hun mærkede det især, da Josephine var baby.

- Da Josephine var lille, mærkede jeg meget min angst, hvis nogle skulle tage hende. Jeg tænkte meget på, om hun skulle falde og slå sig eller blive glemt et sted. Så angsten gik over på, at der ikke måtte ske noget med hende, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Er Mikkel ven eller kæreste? Amalie Szigethy forklarer rollerne

Med Hannah har Amalie mest mærket til sin angst i graviditeten, og ikke så meget efter Hannah er kommet til verden. Men engang imellem blusser den op.

- Men jeg prøver at kontrollere det og styre det. Det hele sker jo oppe i hovedet med tankerne, så jeg prøver at finde en balance. Men man er jo skrøbelig, når man alenemor med to børn.

LÆS OGSÅ: Janni Ree efter kritik: Fra nu af opfører vi os ordentligt

Taler med en terapeut

Amalie åbner i den nye sæson 'Forsidefruer' op om, at hun døjer med angst, men det var egentlig slet ikke planen at fortælle om det i programmet. Men sammen med Tina Lund og Karina von d'Ahé var hun til en tarotkort-seance.

-  Så i og med vi snakkede med en clairvoyant og terapeut, så tog hun det op, uden jeg selv havde åbnet op om det. Så kender man jo mig, så er jeg jo ærlig og snakker bare.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Så søde var ‘Forsidefruerne’ som børn

Hun tror dog, at mange kvinder kender til de mange bekymringer, der opstår, når man bliver mor, og hun har heller ikke planer om at få hjælp til at få helt styr på tankerne.

- Jeg kunne mærke, at da jeg snakkede med clairvoyanten, at det var rart at tale med én om det. Men jeg tror, jeg er så travl en mor, at jeg ikke tager hensyn til det, selvom jeg måske har brug for det. Men det kommer måske, når mine børn er blevet ældre, siger 'Forsidefruen'.

LÆS OGSÅ: Hvordan gik det med kærestens knæskade?