TV-stjerners hårde kamp: Chok blev til glæde

Parret kunne ikke få børn, men pludselig skulle de være forældre til tre.

For Debbie og David Skov var det en drøm, der gik i opfyldelse, da de efter to år i fertilitetsbehandling langt om længe stod med en positiv graviditetstest i hånden. Chokket var dog til at føle på, da de kort tid efter fandt ud af, at der gemte sig tre babyer i Debbies voksende mave.

– Det første, vi tænkte på, var, om vi kunne klare det, og om økonomien kunne klare det. Men derefter begyndte glæden at komme. Vi havde jo trods alt prøvet i næsten to år uden held. Og at der så var hele tre på samme forsøg, var jo bare som det skulle være, husker 31-årige David tilbage.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-vindere jubler: Vi skal være forældre

Tre måneder før tid kom trillingerne Theodor, Tobias og Thea til verden ved akut kejsersnit, og det resulterede i tre hårde måneder, hvor familien var indlagt på hospitalet.

– Det var hårdt, og der var perioder, hvor vi var ved at miste dem. De skulle have hjælp til at trække vejret, de fik mad gennem en sonde, og de havde alarmer på. Til sidst hang sygehuset én langt ud af halsen, og det var derfor dejligt at kunne komme hjem igen med tre små børn, der ikke skulle bruge hjælp mere. Så kunne vi pludselig også selv trække vejret igen, mindes Debbie, 31.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Så søde var 'Forsidefruerne' som børn

Støtter hinanden

I dag arbejder trillingerne, der fylder fire år til maj, nu kun en smule med sproget, hørelsen og retorikken. Og når det til tider er hårdt, så glæder parret fra Fredericia sig over, at børnene har hinanden.

– Der er et stærkt bånd imellem dem. Thea er den, der kæmper mest med sproget, men vi fornemmer, at de tre har deres helt eget sprog. Når hun prøver at fortælle os noget, som vi ikke forstår, så er det lige før, at vi kan tage Theodor og Tobias og spørge, hvad hun siger, og så kan de forklare det. De har simpelthen deres helt egen kommunikation og forstår hinanden 100 %, lyder det fra den stolte far.

LÆS OGSÅ: Thalia er blevet single: Jeg kan ikke kende mig selv

Parret, der har kendt hinanden i 13 år, er ikke i tvivl om, at de sammen har klaret sig så godt igennem de hårde tider, fordi de hele tiden har formået at tale sammen og støtte hinanden.

– Vi har talt rigtig meget sammen, mens vi bearbejdede nogle af de ting, der har været svære, fortæller Debbie, mens David supplerer:

– Og så har vi været enige om, at sætte parforholdet en lille smule på pause de første par år, hvor fokus har været på børnene. Men det seneste stykke tid, har vi faktisk kunne mærke, at der er ved igen at være overskud til at kunne fokusere lidt på os. I hvert fald nogle gange.

Selvom fremtiden ser lys og glad ud for familien på fem, så har de endnu ikke haft tid til at gøre sig for mange drømme og tanker om, hvad den vil bringe.

– Vi er slet ikke bekymret for fremtiden. Vi er ikke i tvivl om, at de alle på et tidspunkt taler, som de skal. Men indtil videre tager vi fortsat en dag af gangen, smiler Debbie.

”Tillykke, I skal have trillinger!” kan ses på DR1 tirsdag kl. 20:30 og på DRTV.