Stærkt venskab bag succes: Vi skændes aldrig

Bølgerne går sjældent højt mellem makkerparret Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag. D. 1 januar er de ude med en ny tv-serie.

Med fem sæsoner af tv-serien '29' og filmen 'Elsker dig for tiden' har Julie Rudbæk, 36, og Jesper Zuschlag, 36, etableret sig som nogle af deres generations vigtigste stemmer.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy deler gave fra mor juleaften

Nu tager de springet fra at fortælle om venskab og livskriser i overgangen mellem ung og voksen til med humor at undersøge de forandringer, som debatten om køn og magt har skabt.

I deres nye tv-serie 'Bag enhver mand' spille Jesper den erfarne og succesfulde køkkenchef Michael, som pludselig skal forsvare sin position, da Julie som den nye souschef Naja vil modernisere restauranten og ikke mindst gøre op med egenrådighed og hård tone.

LÆS OGSÅ: Nytårets bedste tv: Der bliver knald på

Ann Eleonora Jørgensen, 58, er forrygende
som restaurantejeren
Vibeke.
Ann Eleonora Jørgensen, 58, er forrygende som restaurantejeren Vibeke.

– Det handler stadigvæk om mennesker, men om nogle større samfundsmæssige forandringer i forhold til, hvad der er sket de sidste 8-10 år, fortæller Jesper, der sammen med Julie har skrevet og instrueret serien.

LÆS OGSÅ: Trods sprut og stoffer: Ægteskabet lever

Diskuterer undervejs

Makkerparret har oplevet, at når de taler med generationen, der er yngre end dem, føler de sig boomer-agtige, mens de føler sig unge og woke, når de taler med den ældre generation.

– Sammenstød mellem den nye og gamle verden har fyldt meget. Vi vil gerne lægge os i midten for at se det fra begge sider på samme tid.

LÆS OGSÅ: Ny erobring: Her er Leos private flamme

Der blev bygget
en hel restaurant
til optagelserne
af 'Bag enhver
mand'.
Der blev bygget en hel restaurant til optagelserne af 'Bag enhver mand'.

Jesper og Julie, der mødte hinanden på Nørgaards Højskole i Bjerringbro som 20-årige i 2008, har arbejdet sammen i otte år. Og selvom de ikke altid er enige, så går bølgerne mellem dem aldrig særligt højt.

LÆS OGSÅ: 'Det fede fællesskab'-deltager klar til maveoperation

– Vi skændes ikke. Selvfølgelig er det nemmere at være én instruktør end to, men vi kan godt, og har gjort det i mange år. Og selvfølgelig diskuterer vi undervejs, forklarer Julie. – Der er ingen, der har det sidste ord. Og det kan jo gøre det svært. Men når vi så er enige, så plejer det at blive ret fornuftigt, det der kommer ud af det.

Hele sæsonen af 'Bag enhver mand' får premiere på fredag på DRTV, og første afsnit kan ses på DR1 mandag den 1. januar klokken 21.00.

LÆS OGSÅ: Stem her: Årets tv-person 2023