Dem vi mistede i 2023
Dem vi mistede i 2023

Dem mistede vi i 2023: De vil blive savnet

Året, der snart er gået, tog desværre mange store personligheder fra os. Vi mindes her nogle af de kendte mennesker, vi sagde farvel til.

Artiklen fortsætter under videoen...

Stærk og stædig

Ritt Bjerregaard var flere gange minister og fra 1995-99 miljøkommissær i EU. Desuden var hun fra 2005-09 overborgmester i København. Hun var også kendt for sin kaffeklub, for Hotel Ritzsagen, hvor hun blev afsat som minister, for sin store kærlighed til danske æbler og for sin styrke og stædighed. Ritt Bjerregaard døde 21. januar. Hun blev 81 år.

LÆS OGSÅ: Pitzner deprimeret: Jeg har intet mere at give

Mor til 'Matador'

2023 var kun få timer gammel, da Lise Nørgaard sov ind på Else Mariehjemmet i Humlebæk i en alder af 105 år. Som journalist var hun blandt andet chefredaktør på Ugebladet Hjemmet, og som forfatter skrev hun en række muntre bøger. Men hun vil især blive husket som mor til tv-serien 'Matador'.

LÆS OGSÅ: Trist nyhed: Tom Bogs er død

Bevæbnet med briller

”Hvor er du høj og flot og bred!” Det er blot én af mange muntre 'Vild med dans'-bedømmelser fra Britt Bendixen. Den dygtige danseinstruktør var igennem 15 sæsoner fast dommer i TV 2’s danseprogram og havde ofte mere end ét par briller siddende i håret. 18. februar sov festlige Britt ind i en alder af 81 år.

LÆS OGSÅ: Ny deltager på ‘Paradise Hotel’: Se hende her

Gudbenådet sanger

Dario Campeotto havde italiensk blod i årerne, men han blev så sandelig en af vor egne. Han slog igennem med grandprix-vinderen 'Angelique' i 1961, og siden holdt han sig på toppen. Han blev viet til Ghita Nørby i 1963, inden han fra 1977 og livet ud var gift med sin elskede Gertrud Campeotto. Dario døde som 84-årig 1. april.

LÆS OGSÅ: STEM HER: Årets vært 2023

Genforenet med Margit

En af Danmarks store modeskabere døde 11. marts. Erik Brandt opbyggede i 1960’erne 'Margit Brandt Design' sammen med sin kone, som firmaet blev opkaldt efter. Margit døde i 2011 som 66-årig. Nu er Erik Brandt fulgt efter. Han blev 79 år.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde mindes ‘X Factor’ med helt særlig gave

Farvel til Leo

Den musikalske duo Sussi og Leo blev splittet én gang for alle, da Leo Nielsen døde. De var skolekammerater, blev gift og dannede en duo, som især fik succes i Skagen. I januar pensionerede 67- årige Leo sig selv grundet alvorlig sygdom, og 18. februar sov han stille ind.

LÆS OGSÅ: Nytårets bedste tv: Der bliver knald på

Afsat konge

10. januar døde kong Konstantin 2. som 82-årig. I 1964 overtog han den græske trone, og samme år giftede han sig med danske prinsesse Anne-Marie. I 1967 måtte kongen efter et kup og et mislykket modkup forlade sit land og leve i eksil. Konstantin var en fremragende sejlsportsmand og vandt guld ved OL i 1960.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Martin vælter sig i tilbud

Populær vært

I 11 år var Bengt Burg en populær vært på 'Lykkehjulet'. Han var egentlig købmandsuddannet, men havnede på Danmarks Radio i 1984 og siden på TV 2. Han var fra 1989- 2000 gift med Mimi Jakobsen og fra 2010 og resten af sit liv med Bente Askjær. Bengt Burg døde som 77-årig 1. april.

LÆS OGSÅ: Ny erobring: Her er Leos private flamme

Ulven er gået bort

Op gennem 1960’erne blev Peter Belli en af pigtrådsmusikkens store stjerner. I 1970’erne erobrede han 'Dansktoppen', og selvom tiderne og musikmoden siden skiftede, var han stadig populær. Fra 1967 og frem til sin død 8. juni i år var han gift med sin elskede June. Ulven Peter gik bort halvanden uge før sin 80-års fødselsdag.

LÆS OGSÅ: Dolken afslører kvaler ved tv-comeback

Rockens dronning

24. maj mistede verden en af sine store rockstjerner. Tina Turner kom til verden 83 år tidligere som Anna Mae Bullock, og karrieren tog fart, da hun slog sig sammen med Ike Turner, som hun fik et stormombrust ægteskab med. Da hun slap ud af hans kløer, fik hun efter nogle år i glemslen atter succes og nåede at sælge over 100 millioner album.

LÆS OGSÅ: Janni Ree mindes drama i 'Forsidefruer': Produktionen græd

Fornem karriere

Jørgen Reenberg var en af Danmarks store skuespillere, og han modtog et væld af priser og medaljer for sin fornemme karriere, som udspillede sig både på film og teater. Reenberg, som i 1970’erne var gift med kollegaen Ghita Nørby, blev 96 år og sov ind 9. november.

LÆS OGSÅ: Da storken kom forbi: Årets nyfødte

Entertaineren

Eddie Skoller var en blændende entertainer, som med god humor og velskrevne sange kunne tryllebinde sit publikum. Han blev født i USA, men voksede op i Danmark og fik som ung en rolle i Cirkusbygningens opsætning af 'Hair'. Eddie Skoller sov ind 27. august. Han blev 79 år.

LÆS OGSÅ: Trist nyhed: Lille Palle er død

Et stort chok

'Venner'-fans over hele verden fik et chok, da det blev meldt ud, at Matthew Perry var gået bort som kun 54-årig. Skuespilleren, der fik sit gennembrud i den elskede tv-serie, blev 28. oktober fundet død i sin jacuzzi. Matthew Perry var pillemisbruger, og det var da også en uheldig medicinsk cocktail, der ifølge myndighederne i Los Angeles var med til at koste ham livet.

LÆS OGSÅ: Kom hjem til indbrud: Jeg er ødelagt

Evas kolonihavehus

Eva Madsen var Clausen og Petersens dygtige sangerinde, og hun var bl.a. med til at gøre 'Mormors kolonihavehus' til en evergreen. Fra 1985-91 var hun gift med Leif Sylvester Petersen. Eva Madsen døde som 79-årig den 30. oktober.

Tourens stemme

Jørn Mader var sammen med Jørgen Leth lyden af Tour de France fra 1989 til 2003. Med kommentarer som 'Nu er der ro i feltet – det er som om, de har fået en indkøbskurv på styret' og 'Virenque kører væk – og Aldag bliver stående som et tysk træ i Harzen' gjorde Mader cykelløb til poesi. Den fynske sportsjournalist, som også var musiker, døde 76 år gammel den 1. december.

LÆS OGSÅ: STEM HER: Årets tv-program 2023

De døde også

12. januar: Lisa Marie Presley, amerikansk sanger, 54 år

6. februar: Greta Andersen, OL-guldvinder i svømning, 95 år

8. februar: Burt Bacharach, amerikansk sangskriver, 94 år

15. februar: Raquel Welch, amerikansk skuespiller, 82 år

13. april: Mary Quant, engelsk modedesigner, 93 år

25. april: Harry Belafonte, amerikansk sanger, 96 år

12. juni: Silvio Berlusconi, italiensk politiker, 86 år

12. juni: Treat Williams, amerikansk skuespiller, 71 år

21. juni: Kirsten HansenMøller, skuespiller, 80 år

23. juni: Troels II Munk, skuespiller, 78 år

29. juni: Alan Arkin, amerikansk skuespiller, 89 år

16. juli: Jane Birkin, engelsk skuespiller og sanger, 76 år

21. juli: Tony Bennett, amerikansk sanger, 96 år

26. juli: Sinéad O'Connor, irsk sangerinde, 56 år

13. september: Roger Whittaker, engelsk sanger, 87 år

8. oktober: Lars Lunøe, skuespiller, 87 år

21. oktober: Bobby Charlton, engelsk fodboldspiller, 86 år

17. november: Helle Merete Sørensen, skuespiller, 77 år

29. november: Henry Kissinger, amerikansk politiker, 100 år

11. december: Elith ”Nulle” Nykjær Jørgensen, musiker, 86 år