Tom Bogs.
Tom Bogs.

Trist nyhed: Tom Bogs er død

Sov ind til tonerne af Frank Sinatras "My Way".

Efter mange års demenssygdom sov den legendariske bokser Tom Bogs ind to dage før juleaften, 79 år gammel.

Hans ældste datter, Charlotte Langkjær, skriver i en mail til Ritzaus Bureau, at han døde til tonerne af Frank Sinatras "My Way".

LÆS OGSÅ: Trist nyhed: Lille Palle er død

- Til det sidste fulgte Toms ukuelige viljestyrke og kampånd ham. Med sin velkendte udholdenhed og vedholdenhed kæmpede han uden ilt i næsten et døgn, men lykkedes ikke med at sende den ukendte modstander til tælling, fortæller hun til nyhedsbureauet.

Allerede som 16-årig vandt Bogs i 1961 DM i weltervægt og de følgende år i let-mellemvægt.

Efter at have været udtaget til De Olympiske Lege i 1964 blev han professionel, og fire år senere vandt Tom Bogs titelkampen om europamesterskabet i letsværvægt mod tyskeren Lothar Stengel foran 12.000 tilskuere i Idrætsparken i København.

LÆS OGSÅ: Praktiske Leif Sylvester: Jeg har planlagt min egen afsked

Som amatør blev det i 77 kampe til 69 sejre, og som professionel blev det over en ti-årig periode til i alt 87 kampe med 77 sejre inden han stoppede i 1974.

Tiden efter karrierestoppet blev anderledes end han havde forestillet sig.

– Det var lidt mærkeligt, for fra den ene dag til anden var min telefon helt død. Jeg hørte aldrig fra alle dem, der ellers havde stillet mig et job i udsigt.Det var skuffende, og jeg følte mig røvrendt. Jeg vidste selvfølgelig godt, at der var mange rygklappere. Men jeg var nok også den gang alt for godtroende. Jeg ser bare det bedste i alle mennesker, sagde han i 2011 i et interview med HER&NU.

LÆS OGSÅ: Mikkel Kesslers datter i voldsom ulykke

Efter boksekarrieren arbejdede blev han uddannet som fængselsbetjent og arbejdede i Vestre Fængsel og Vridsløselille Statsfængsel.

Inden han i 2009 gik på pension, arbejdede han i mange år også som skraldemand.

Tom Bogs efterlader sig hustruen Irene, seks børn, 14 børnebørn og fire oldebørn.