Eventyrlystne Thas: Smager på verden

Selvom Thas har en stor passion for bagning, banker hendes hjerte endnu mere for at rejse rundt og opleve verden.

Når man møder Tharsiny Thanendran eller Thas, som hun kærligt kaldes, står det klart, at hun ikke er en kvinde, der gør noget halvt. Det gør sig også gældende i 'Den store bagedyst', hvor hun i dag skal kæmpe om sejren i den store finale.

LÆS OGSÅ: Ole Lemmeke ramt af sygdom

– Jeg har altid været glad for at lave mad og bage, og min madglæde er helt sikkert kommet fra min mor, forklarer 27-årige Thas og understreger, at selvom hun efter sin deltagelse i Bagedysten er blevet meget bedre til at bage, så banker hendes hjerte stadig mest for det salte køkken.

Thas' kæreste friede til
hende sidste nytårsaften under en rejse til
Vietnam. – Vi er i fuld
gang med at planlægge
brylluppet, der skal holdes til juni.
Thas' kæreste friede til hende sidste nytårsaften under en rejse til Vietnam. – Vi er i fuld gang med at planlægge brylluppet, der skal holdes til juni.

Men det banker endnu mere for at rejse rundt og opleve verden med hendes forlovede, Peter, som hun har været kærester med i fire år.

LÆS OGSÅ: Stéphanie Surrugue viser kæresten frem for første gang

– Hvis jeg kunne, så ville jeg bare rejse rundt på fuld tid. Det giver mig glæde, og det fylder mig op med energi, fortæller Thas, der blandt andet har besøgt Japan, Nepal, Kina og Mexico. Der er uden tvivl langt fra hendes eksotiske eventyr, som hun tager på flere gange årligt, til hendes rolige og trygge opvækst i den sydvestjyske by Gørding, der er så lille, at alle kender hinanden.

– Mine rødder betyder super meget for mig. Jeg tror, at jeg er blevet det menneske, jeg er, på grund af min opvækst og den opdragelse, jeg har fået, forklarer Thas, der flyttede til København i 2015, fordi hun skulle starte på universitetet.

LÆS OGSÅ: Ikke til at kende: Bachelorette i vild forvandling

Thas' kæreste friede til
hende sidste nytårsaften under en rejse til
Vietnam. – Vi er i fuld
gang med at planlægge
brylluppet, der skal holdes til juni.
Thas' kæreste friede til hende sidste nytårsaften under en rejse til Vietnam. – Vi er i fuld gang med at planlægge brylluppet, der skal holdes til juni.

Thas' forældre flyttede til Danmark fra Sri Lanka, før hun blev født, og selvom hun aldrig selv har boet i det asiatiske land, så har hendes ophav alligevel haft betydning for hendes liv.

– Selvom jeg ikke siger, at jeg er hinduist, så tror jeg helt sikkert, at der er mange af de værdier, som jeg har fået med mig uden at tænke over det, fortæller Thas.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise Hotel’-Rosa åbner op om særligt ritual inden parceremoni

Tæt på stress

Hun er heller ikke i tvivl om, at hun har fået sit umættelige sociale behov og sin store perfektionisme fra sine srilankanske forældre.

– Jeg har egentlig bare prøvet mig
frem gennem hele programmet, og
jeg har simpelthen lært så meget.
Jeg havde aldrig nogensinde regnet
med, at jeg ville nå så langt, siger
Thas.
– Jeg har egentlig bare prøvet mig frem gennem hele programmet, og jeg har simpelthen lært så meget. Jeg havde aldrig nogensinde regnet med, at jeg ville nå så langt, siger Thas.

– Jeg kan virkelig godt lide at have gæster. Der er altid plads til en mere, og jeg elsker at forkæle dem, jeg har på besøg. Der må aldrig mangle noget, slår Thas fast.

LÆS OGSÅ: Saint Clara udgiver sang om Hugo Helmig

Derfor var det også hårdt for hende, at hun måtte sætte hele sit sociale liv på pause under optagelserne til 'Den store bagedyst'. Til gengæld blev hun rørt over, hvor mange af hendes venner der kom med betænksomme gaver og tilbød deres hjælp til praktiske gøremål.

– Det krævede al min tid at deltage i Bagedysten. Til sidst i forløbet var jeg virkelig helt færdig. Jeg havde stresssymptomer og var helt udkørt, mindes Thas, der midt i det hele også skiftede job fra mekanisk ingeniør til projektmanager, fordi drømmestillingen bød sig.

LÆS OGSÅ: Morten Kjeldgaard i stor brøler

– Jeg har klart fået min perfektionisme fra mine forældre. De har
altid presset mig på godt og ondt og
udfordret mig til at gøre det bedste,
jeg kan, lyder det fra Thas, der taler tamilsk, der er det næststørste
sprog i Sri Lanka.
– Jeg har klart fået min perfektionisme fra mine forældre. De har altid presset mig på godt og ondt og udfordret mig til at gøre det bedste, jeg kan, lyder det fra Thas, der taler tamilsk, der er det næststørste sprog i Sri Lanka.

Selvom deltagelsen i programmet var hård, så er det en fantastisk oplevelse, som Thas på ingen måde ville være foruden. Hun er dog blevet sikker på, at hun ikke skal leve af sine kager.

LÆS OGSÅ: Stor mystik om 'Robinson'-finale

– I starten tænkte jeg, at det kunne være fedt at komme til at leve af at bage eller lave mad. Men her på bagkant tror jeg, at jeg har fundet ud af, at det vil tage glæden fra mig, hvis jeg udelukkende skal gøre det og ikke lave noget andet ved siden af.

LÆS OGSÅ: Kåre Quist taler ud om brud: Ikke min beslutning