Sprang ud som 24-årig: Sådan reagerede forældrene

Frederik Haun fortæller nu, hvordan han fortalte sine forældre, han er homoseksuel.

Frederik Haun, der er kendt fra DR-programmet 'Den store bagedyst' og som mand til 'Vild med dans'-danseren Morten Kjeldgaard, fortæller i denne pride-uge, hvorhan han som 24-årig sprang ud som homoseksuel.

LÆS OGSÅ: Kommer der mere 'Balladen om kolonihaven'?

- Lige der i bilen i mine forældres carport. Jeg havde levet med hemmeligheden i mange år. For inderst inde vidste jeg godt selv, at jeg ikke var helt som de andre, fortæller Frederik i et længere opslag på Instagram og citerer sin mors ord, da han fortalte det.

- Det har jeg nok altid vidst. Du var aldrig helt som de andre.

Herefter tog Frederik en god snak med sin mor i bilen, inden hans far fik nyheden.

- Efter, hvad der føles som flere timers snak i bilen, tog jeg modet til mig og gik med min mor i hånden ind til min far i stuen. “Det var ikke så godt”, var min fars først ord, men bestemt ikke ment bogstavelig talt. Han var nervøs for den modstand, som jeg potentielt kunne komme til at møde på min vej, nu hvor jeg skilte mig ud fra normen, fortæller Frederik fortsat.

Artiklen fortsætter under billedet.

Frederik Haun med sin far, René, og mor, Britta, og Morten Kjeldgaard med sin mor, Inge-Lise
Frederik Haun med sin far, René, og mor, Britta, og Morten Kjeldgaard med sin mor, Inge-Lise

Grådkvalt

Ifølge Frederik blev han grådkvalt over sine forældres accept.

- Et scenarie jeg i mange år havde frygtet for, fordi jeg følte mig så forkert, fortæller Frederik.

Det er otte år siden nu, og i dag er Frederik gift og er fuld af drømme for fremtiden. Han ønsker med sin historie at kunne hjælpe andre, der står i samme situation, som han stod i.

- Husk, du er ikke alene. Selvom det sagtens kan føles sådan, så vil der altid være gode mennesker omkring dig klar til at gribe dig, når du en dag får brug for det. Jeg sidder gerne klar ved indbakken, hvis du har brug for et godt råd i alt fortrolighed. Vores seksualitet definerer os ikke, kærlighed er kærlighed. Happy pride, slutter Frederik sit opslag.

LÆS OGSÅ: Jeanette Ottesen viser hemmelig kæreste frem