I chok efter scanning

Morten Kjeldgaard og Frederik Hauns scanning i denne uge gik ikke som ventet.

De fleste, der har været gravide eller ventet barn, kender til den nervøsitet, der kan herske omkring en scanning, og mange har også prøvet, at man sidder der og ikke får helt det svar, man håber på.

LÆS OGSÅ: Sofie om Peters kys: Ubehageligt at se igen

Den situation sad Morten Kjeldgaard og Frederik Haun i mandags, da de skulle til misdannelsesscanning med deres graviditetsvært, Nanna.

LÆS OGSÅ: Jenna og Albert afslører graviditet

- Vi fik os lidt af en forskrækkelse til vores 2. trimesterscanning i mandags, og har ikke været klar til at dele, før vi havde mere vished. Lad mig starte med at sige, at pigerne har det godt og er lige som de skal være. Vi gik dog fra scanningen i mandags noget bekymrede for den ene pige.

- Til scanningen går alt, som det skal. Vi hører pigernes hjerter slå, de bevæger sig, og alt er godt. Jordemoderen tager alle mål og konstaterer, at de vokser som de skal, men den ene piges hoved er lidt til den lille side. Hun måler hovedet flere gange og siger til sidst, at vi skal sætte os ud i venteværelset, så hun kan tjekke tallene grundigt, skriver Frederik i et opslag på Instagram og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Thomas Evers Poulsens mor i grim ulykke: Kørt ned af lastbil

- Lige her breder der sig en kæmpe uro, selvom jeg siger til mig selv, at alt selvfølgelig er, som det skal være. Da vi bliver kaldt ind på stuen igen, fortæller jordemoderen, at vi skal have en ekstra scanning om to dage (i går) af en specialist, da de gerne vil være sikre på, at alt er som det skal være med hendes hoved, men vi har ingen grund til bekymring.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-Mathilde: Skilsmissen var et chok

Tog stor beslutning

Frederik fortæller, at de skal ud at rejse, så de kan ikke den dag. Men da jordemoderen informerer dem yderligere og slår fast, at hvis de venter, nærmer de sig grænsen for en misdannelsesabort, går deres verden i stå.

- Vi beslutter, at Nanna selv skal tage til scanningen, selvom vi gerne ville være med hende, men lige her gør vi en undtagelse, fordi vi har brug for en hurtig afklaring. Alt var heldigvis som det skulle være, og ved et ekstra gennemsyn kunne de se, at hendes hoved lå inden for normalen. Vi er ekstremt lettede, men det var lidt af en forskrækkelse, slår han fast i opslaget.

LÆS OGSÅ: Naja Stencel klar på 'Paradise Hotel'

Alle følelser var i spil for de vordende fædre, så det var den største feriegave af alle at få beskeden om, at alt var, som det skulle være med begge deres døtre.

- Vi er heldige at have Nanna tæt på os i Danmark, men tænk hvis vi skulle opleve hele graviditeten på afstand hos en graviditetsvært i udlandet. Det bør ingen udsættes for. Netop derfor kæmper vi for fertilitetshjælp til alle i Danmark, så alle har lige muligheder for at stifte familie og føle tryghed, slutter Frederik sit opslag.

Læs hele opslaget herunder: