Kia Sødergreen til Reality Awards 2019. (Foto: Janus Nielsen)
Kia Sødergreen til Reality Awards 2019. (Foto: Janus Nielsen)

Rasende Kia slår fast: Nu er det nok

Kia har fået nok og svarer derfor igen i et opslag på Instagram.

Siden Kia Sødergreen for to år siden blev ramt af en massiv fødselsdepression og fødselspsykose, som hun stadig kæmper med den dag i dag, har hun delt åbent ud af sit liv og sin kamp på Instagram. Hun vil gerne bryde tabuet omkring psykisk sygdom og fortæller derfor ærligt om fødselsdepressionen.

LÆS OGSÅ: CHOK: Walid og sønnen flytter væk fra Kia

For nylig flyttede kæresten Walid med sønnen Marcus til Nordjylland, mens Kia stadig bor på et bosted på Sjælland, hvor hun er anbragt af kommunen. Derfor har hun nu ikke så ofte mulighed for at se nogle af sine drenge, og det er hårdt for hende. Men oven i det bliver hun misforstået af nogle af sine følgere, som skriver til hende, at hun skal tage sig sammen og ikke mener, at hun gider være mor. Den slags kommentarer får nu Kia til at sætte foden ned.

LÆS OGSÅ: Kia afslører selvmordsforsøg: Det har kostet mit dyrt

- Nej nu det nok! Jeg var ikke ovre og besøge Walle og Marcus i Jylland på Marcus' 2 års fødselsdag, FORDI jeg ikke en gang kan overskue at gå i bad og tage tøj på! Det handler ikke om, at jeg ikke GIDER, men derimod at jeg ikke kan, som tingene ser ud lige nu. Jeg er i min helt egen verden! Min verden som kun jeg kan forstå åbenbart. Ved godt, det svært for andre at sætte sig ind i. Men jeg kæmper. Virkelig, kæmper hver dag! Walle og Marcus er de aller første jeg tænker på. Så jeg glemmer tit mig selv. Men de er mit et og alt, selvom I får det til at lyde som om, at jeg ikke gider dem og vælger dem fra, skriver Kia på Instagram og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Lenny om 10 år yngre pige: Ikke glad for mit liv i rampelyset

- Men jeg bryder tit grædende sammen, fordi jeg har en familie, som venter på mig. En familie jeg gerne vil være sammen med, en familie som jeg elsker, en familie som jeg gerne vil være der for. FORDI jeg savner min familie, savner at være hjemme i min lejlighed. Var tingene så nemme, at jeg “bare” kunne tage mig sammen, tror I så helt ærligt ikke, jeg havde gjort det? Jeg har fået førtidspension, så der ligger intet pres på mig med at komme hjem og skulle arbejde eller noget, men derimod være en god kæreste, datter og mor. Men lige nu er tingene bare enorm hårde!

En af de ting, som Kia ikke taler om, er hendes diagnose, og hun har tidligere fortalt, at det skyldes, at hun ikke er enig i diagnosen, men tavsheden omkring det skaber stor debat hos hendes følgere, der gætte på livet løs.

- Jeg er stadig ikke parat til at dele den oplysning endnu. Jeg ved godt, jeg har nogle psykiske problemstillinger, jeg skal arbejde med. Det får jeg dagligt at vide af personalet, at det kun er mig som oplever de ting. Men det svært for mig at forstå, når det min verden! Jeg bliver derfor tit angst for det, jeg oplever.

- Det kan komme ud i det blå! Jeg er aldrig alene og ved ikke, hvornår jeg er det! Nogle gange får jeg angstanfald, hvor jeg virkelig bliver fysik dårlig også. Det faktisk første gang, at jeg udtaler mig om dette. Jeg har ikke set Marcus i 6 uger nu, hvilket er for at beskytte ham. Det super hårdt, og savnet er stort, slutter Kia sin opdatering på Instagram, som kan ses herunder.

LÆS OGSÅ: Indlæggelser på stribe: Så mange gange har Kia været indlagt siden fødslen

 
View this post on Instagram
 

Nej nu det nok!?Jeg var ikke over og besøge Walle og Marcus i Jylland, på Marcus 2 års fødselsdag, FORDI jeg ikke engang kan overskue at gå i bad og tage tøj på! Det handler ikke om, at jeg ikke GiDER men derimod, at jeg ikke kan som tingene ser ud lige nu... Jeg er i min helt egen verden! Min verden som kun jeg kan forstå åbenbart.. Ved godt det svært for andre, at sætte sig ind i.. Men jeg kæmper.. Virkelig, kæmper hver dag! Walle og Marcus er de allerførste jeg tænker på.. Så glemmer tit mig selv.. Men de er mit et og alt, selvom i får det til at, lyde som om, at jeg ikke gider dem og vælger dem fra! Men det ikke sandheden.. sandheden er, at jeg tit bryder grædende sammen, fordi jeg har en familie som venter på mig. En familie jeg gerne vil være sammen med.. en familie som jeg elsker.. en familie som jeg gerne vil være der for.. FORDI jeg savner min familie, savner at være hjemme i min lejlighed... Var tingene så nemme at jeg “bare” kunne tage mig sammen, tror i så helt ærligt ik jeg havde gjort det... Jeg har fået førtidspension, så der ligger intet pres på mig, med at komme hjem og skulle arbejde eller noget.. med derimod være en god kæreste, datter og mor.. Men lige nu er tingene bare enorm hårde! Jeg har ingen tidspunkt udtalt mig om min diagnose her inde... kan læse der er stor debat om hvad i gætter jer til... Men jeg er stadig ikke parat til at dele den oplysning endnu.. Jeg ved godt jeg har nogle psykiske problemstillinger jeg skal arbejde med.. Får jeg dagligt afvide af personalet, at det kun er mig som oplever de ting. Men det svært for mig, at forstå når det min verden! Jeg bliver derfor tit angst for det jeg oplever.. Det kan komme ud i det blå! Jeg aldrig alene og ved ikke hvornår jeg er det! Nogle gange får jeg angst anfald, hvor jeg virkelig bliver fysik dårlig også... Det faktisk første gang,at jeg udtaler mig om dette... Jeg har ikke set Marcus i 6 uger nu, hvilket er for at beskytte ham. Det super hårdt og savnet er stort!❤️?... #brydtabuet #enafos #psykisksårbar #psykisksyg #bosted #psykiatri #minsøn #minmand #kæmper #savner #elsker #sværetider #hårdtid #holdersammen

A post shared by Kia Sødergreen️️️️️️️️ (@kia.sodergreen) on