Kia Sødergreen til Reality Awards 2019. (Foto: Janus Nielsen)
Kia Sødergreen til Reality Awards 2019. (Foto: Janus Nielsen)

Kia i chok over ny diagnose: Retarderet!

Kia Sødergreen er efter en udredning blevet dømt retarderet. Men den diagnose er hun på ingen måde enig i.

30-årige Kia Sødergreen, der er kendt fra reality-programmerne 'Kongerne', er for tiden indlagt, og her har hun netop fået en ny diagnose.

Efter en udredning er det blevet slået fast, at den tidligere reality-stjerne er retarderet.

LÆS OGSÅ: Nu skal Linse møde sin nye kæreste for første gang

- Den (udredningen, red.) skulle give et overblik over, hvad jeg præcis fejler. Men jeg synes, det er næsvist. Jeg er ikke retarderet. Bare fordi min IQ ikke er så høj, behøver man ikke at være retarderet, siger Kia til Realityportalen.

Der er forskellige grader af mental retardering, som er, når man lider af forsinket eller mangelfuld intellektuel udvikling. Graden afhænger af, hvor høj ens IQ er.

LÆS OGSÅ: CHOK! Kia indlagt og politianmeldt

Dog er det ikke lykkes Kia at læse sig frem til, hvad hendes IQ er blevet fastsat til. Hun mener ikke, at hun på nogen måde er retarderet.

- I mit øre er det fuldkommen forkert. Jeg ved faktisk ikke, hvad det vil komme til at betyde for mig, siger hun om fremtiden.

Den tidligere 'Kongerne'-deltager er blevet undersøgt at en psykolog og psykiatere, der har haft nogle samtaler med hende og har udsat hende for forskellige test for at nå frem til resultatet.

LÆS OGSÅ: TV 2-stjerne har født: Jeg har ikke så mange ord lige nu

Skal udredes af politiet

Udover at udredningen ifølge behandlerne viser, at Kia er retarderet, så viser den også, at hun hverken lider af paranoid skizofreni og borderline, som ellers er de diagnoser, hun til nu har levet med.

Kia skal dog snart mentalundersøges igen. Det skal ske hos politiet i forbindelse med to sigtelser af hende, som skete tilbage i foråret, hvor hun var kommet til at handle på de voldelige impulser, som skizofrenien kan medføre.

- Jeg håber, den vil vise noget andet. Så det bliver spændende, siger hun.

Allerede torsdag skal Kia undersøges hos politiet.

LÆS OGSÅ: Lyver ung mor om søns sygdom?