Kia Sødergreen til Reality Awards 2019. (Foto: Janus Nielsen)
Kia Sødergreen til Reality Awards 2019. (Foto: Janus Nielsen)

Reality-babe: Folk misforstår min dom

MAnge tror, at Kia skal være indlagt i fem år, men i virkeligheden bliver hun med egne ord snart udskrevet.

Tilbage i februar modtog Kia Sødergreen, som er kendt fra 'Kongerne', en dom ved retten i Glostrup. Hun blev dømt for at udvise en så voldelig adfærd under en psykose på sit bosted, at personalet måtte politianmelde hende og få hende tvangsindlagt. Det gav hende en behandlingsdom på fem år, og efterfølgende lagde Kia ikke skjul på, at det bestemt ikke var, hvad hun havde håbet på.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-fyr er blevet gift: Mødtes for et halvt år siden

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Irina fortæller om krigen i Ukraine.

Selvom hun havde håbet på at kunne gå fri efter retsmødet, så tog hun imod dommen, og det er faktisk endt med at være en lettelse for den tidligere reality-stjerne. Hun oplever dog, at mange misforstår hendes dom.

- Folk tror, at jeg skal være indlagt i 5 år, det har folk misforstået. Altså nu har jeg fået en behandlingsdom, det betyder, at det er lægen, som skal vurdere, hvornår jeg må udskrives. Nu der ikke noget, som hedder røde papirer (tvangsindlæggelse, red.) mere for mig, fortæller Kia og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Amalie opløst i tårer: Jeg var der ikke

- Så jeg står til udskrivelse snart. Så skal jeg bare hjem i min egen lejlighed og bare lave lige, hvad jeg har lyst til. Det glæder jeg mig til.

Hun vil rigtig gerne lave mere tv og fortæller også hemmelighedsfuldt, at der er projekter i støbeskeen, som hun endnu ikke kan afsløre. Men ellers ser hun bare frem til at komme hjem og nyde livet. Der er dog endnu ikke sat dato på, hvornår Kia kan forvente at blive udskrevet.

LÆS OGSÅ: Gina Jaqueline: Jeg har drukket hver dag i 17 år

Kia lider af paranoid skizofreni, hvor hun blandt andet får voldsomme billeder af at skade sig selv og andre, og det er derfor, hun i en længere periode har boet på et bosted. Udover den diagnose, så kæmper hun også med angst og OCD, og hendes historie med det psykiatriske system er lang og startede for 4,5 år siden med en fødselspsykose.

LÆS OGSÅ: Stor ændring efter ‘Løvens hule’: ‘Vild med dans’-stjerne med som investor